banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Ne diyor bu çocuk?

Papaz Santoro'yu 16'sında öldüren Oğuzhan A., cezaevinden 'Abi'sine mektup yazdı: Papa'yı da indirip Ağca'dan daha ünlü olacağım...

 

Kirli senaryonun oyunculuğunu yaparak, daha 16'sında Trabzon'da Rahip Andrea Santoro'yu öldüren Oğuzhan A.'nın cezaevinde hem keyif hem de hain plan yaptığı ortaya çıktı. Gazeteci Abdi İpekçi'yi katleden ve Papa II. Jean Paul'a suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca'ya özenen Oğuzhan A., kendisine Papa'yı ortadan kaldırma hedefi koydu!

Tarihler, 5 Şubat 2006'yı gösterdiğinde, Türkiye'nin uluslararası imajına büyük ölçüde zarar veren bir suikast yaşandı. Daha 16'sında olan Oğuzhan A., Trabzon Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Santoro'yu kilisede dua ettiği sırada öldürdü.

'PLAYSTATION ÖNÜMDE'
Liseli katil, olaydan 2 gün sonra da yakalandı. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Oğuzhan A., "cinayeti işlediği tarihde 16 yaşında olması nedeniyle" 18 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası aldı. Yıllar sonra Hrant Dink ve Zirve cinayetleriyle bağı araştırılan Santoro suikasti, Ergenekon iddianamesindeki yerini de aldı. İnfaz yasası uyarında 26 yaşında serbest kalacak olan ve cezasını Trabzon Bahçecik E Tipi Cezaevi'nde çeken Oğuzhan A., "Abi" diye hitap ettiği bir akrabasına yazdığı mektupla yine gündeme geldi. Liseli katil mektubunda, "İçeride kral gibiyim. PlayStation önümde, hiç sıkılmıyorum. Bir dediğim iki olmuyor. Santoro ne ki çıkınca Papa'yı da indireceğim. Ağca'dan daha ünlü olacağım. Selam eder ellerinden öperim" diye yazdı.

Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.