banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

'Namaz kıldığınız sürece adaletli olursunuz'

Mardin’in Midyat Müftülüğünün Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlediği programlar devam ediyor.

Kocatepe ilköğretim okulu konferans salonunda İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen “Gençlik ve namaz” konulu programda konuşan Müftü Mehmet Şafi Bilik, gençlere seslenerek “Namaz kıldığınız sürece adaletle ve layıkıyla görevlerinizi yaparsınız.” dedi.

Namazın, rükünlerine uygun bir şekilde kılınması gerektiğini dile getiren Müftü Bilik, “Peygamber Efendimizin, ‘gözümün nuru’ dediği namazın kabul olunması konusunda en önemli şart; huşu içinde kılınmasıdır. Namazın tüm rükünlerini eksiksiz bir şekilde uygulamalıyız. Özellikle rükû ve secdeleri hakkıyla eda etmek ve aralarında bir müddet beklemek namazın sahih olmasının en önemli rükünlerinden biridir. Aksi durumda spor yapmış oluruz! Allah böyle bir namazı bizden kabul etmez. Madem zahmet edip namaza duruyoruz. O halde Allah’ın huzurunda olduğumuzu unutmamalı ve O’nun rızasını kazanmak için namaz kılmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Namaz kıldığınız sürece adaletle ve layıkıyla görevlerinizi yaparsınız”

Konuşmasına namazın faydalarını sayarak devam eden Bilik, “Namaz, Allah-ü Teala’nın buyurduğu gibi hakkıyla kıldığımız zaman, mutlaka bizi fuhşiyattan, münkerattan ve kötü fillerden alıkoyar.  Namaz huzur verir, bu da iyiliklere sevk eder. Namaz özgürlüktür. Sizler belki geleceğin yöneticileri ve din görevlileri olacaksınız. Namaz kıldığınız sürece adaletle ve layıkıyla görevlerinizi yaparsınız. Namazınız sizleri hayata bağlar. Örnek olacak şekilde namaz kılmalısınız.” dedi.

Programda söz alan Vaiz-Hatip Abdurrahim Kaplan ise “Allah-ü Teâlâ’nın bahşettiği sayısız nimetlere karşılık, şükrün ifadesi olarak namaz kılmak gerekir. Bu kadar nimete, özellikle herkese verdiği gençlik nimetine karşılık günde beş vakit namaz kılmayı çok görmemeliyiz. Bu namazlarımıza da Allah’ın ihtiyacı yoktur. Yine kendimiz için kılıyoruz. Buna rağmen O yine şefkat ve merhametinden dolayı namazımızın mükâfatını verecektir. Bu alışveriş bizim açımızdan çok kârlı değil midir? O halde namaz hem bu dünyada hem ahirette kazanmaktır.” diye konuştu.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Süleyman Tunç - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.