banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Nakliyeciler gece yola çıkmaktan korkuyor

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaklaşık iki aydır devam eden şiddetli çatışmalar ve TIR yakma olaylarından dolayı Van-Gaziantep arası taşımacılık yapan nakliyeler gece yola çıkmaktan tedirgin olduklarını söylediler.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na konuşan Nakliye firma yetkilileri, gece yola çıkamadıkları için mallarını zamanında adreslere teslim edemediklerini belirterek, müşterilerine karşı mahcup olduklarını ve ekonomik olarak zarar ettiklerini ifade ettiler.

"Gece TIR'larımızı yola çıkaramıyoruz"

Çatışma süreci öncesinde akşam saatlerinde Gaziantep'te yola çıktıklarını, ertesi gün sabah Van'da olduklarını ve normalde işlerinin bu şekilde yürütebildiklerini söyleyen Nakliyeci İbrahim Dağ, "Van-Gaziantep arası taşımacılık yapıyoruz. Daha önce TIR'larımızı yükler Gaziantep'te 18,00-19,00 saatleri arasında yola çıkarır, sabah Van'a ulaştırırdık. Yaklaşık 2 aydır, gece TIR'larımızı yola çıkaramıyoruz. Şu an Allah'a şükür başımıza bir olay gelmedi, fakat basından kamyonların yakılma olaylarını çok görüyoruz. Bu olaylardan dolayı tedirgin olduğumuz için arkadaşlarımızı gece yola çıkmamaları noktasında uyarıyoruz." dedi.

"Müşterilerimize karşı mahcup oluyoruz"

Özellikle müşterilerinin gıda toptancısı olduğunu vurgulayan Dağ, malları geç giden toptancılara karşı mahcup olduklarını, toptancıların da kendi müşterilerine karşı mahcup olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Olaylar olmadan önce arkadaşlarımız özellikle gece yola çıkmak zorunda kalıyordu. Gece-gündüz taşımacılık yaparak pazarlama şirketlerinin ürünlerini yetiştirebiliyorduk. Bizler genellikle Van'daki gıda pazarlama şirketlerinin ürünlerini getiriyoruz. Şuan gece taşımacılık yapmadığımız için o şirketlere, onlarda müşterilerine karşı mahcup oluyorlar. Umuyoruz ki bu olaylar en kısa sürede biter de bu yaşadığımız tedirginlik son bulur."    (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.