banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Mustafa İslamoğlu'nun İfadesi Alındı

28 Şubat yargısının icat ettiği 'Tevhid-i Selam' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'ın, soruşturma kapsamında ifadeye çağırdığı Mustafa İslamoğlu, Hüseyin Avni Yazıcıoğlu ve oğlu Seccat Yazıcıoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda ifade verdi.

Telefonum bir yıl dinledi

Paralel yapının dinlediği 2 bin 280 kişi arasında bulunan Mustafa İslamoğlu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Paralel yargı tarafından Selam Terör Örgütü kapsamında adımın karıştığı bir dosya açılmış" dedi. Bu soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldığını, bir yılı aşkın bir süre telefonlarının dinlendiğini söyleyen İslamoğlu, kendisini soruşturmaya dahil eden ve dinleyen hakim ile savcılar hakkında daha önce şikayetçi olduğunu hatırlatarak, "Paralel yargının terör davası kapsamında ifade verdik, çıkıyoruz" diye konuştu.

Başbakan'ın bunu bilmesinde yarar var

Aleyhinde delil bulunmadığını söyleyen İslamoğlu, "Somut hiçbir şey yok, sadece dinlemeler var. Suç bulunmadığı için dinlemelere son verilmiş" dedi. İslamoğlu, bir gazetecinin, "Size ne soruldu?" sorusuna, "Delil olmadığı için sorulacak soru da yok" dedi. İslamoğlu, "Ben sadece şunu söyledim; 'bu tuzun kokması halidir. Tilkinin kırk oyunu vardır. Kırk oyunu da bir birinden beterdir. Dolayısıyla Başbakanın bunu bilmesinde yarar vardır. Eğer bunu bilirse hayal kırıklıkları yaşamayız. Bu anlamda tuzun kokması halidir. Çünkü eğer vatandaşın adalet talebi olursa bunu yargı karşılar. Yargı vatandaşa haksızlık yaparsa bunu ne karşılar?" diye konuştu.

Takipsizlik kararı beni sevindirmez

Kendisini dinleyen ve soruşturmaya dahil edenler hakkında davacı olduğunu söyleyen İslamoğlu, "İfademde bu davada takipsizlik kararı verilmesinin beni sevindirmeyeceğini söyledim. Bizi terörle ilişkilendiren yargıya sızmış bu karanlık yapı, emniyete sızmış bu karanlık yapı benim gibi buraya mahkemeye çağrılıp yaptıklarının hesabını verirlerse o zaman 'şimdi hak yerini buldu' diyeceğimi söyledim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.