banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Muş'ta PKK baskınları: 30 gözaltı

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, 24 Ekim 2015 günü Merkez İlçe kırsalında yapılan operasyonda, Sağlık köyü ile Karlıdere köyü arasındaki arazide PKK mensuplarınca kullanılan sığınak içerisinde, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan 3 adet 12 kilogramlık tüp, 8 adet koli bandı, 2 top elektrik kablosu ele geçirildiği belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında, Bulanık ve Varto ilçelerinde faaliyet gösteren PKK’nın sözde  öz savunma birimi (ÖSB) hücrelerine yönelik 22-24 Ekim 2015 tarihleri arasında jandarma ve emniyet birimlerince ortaklaşa yapılan operasyonlarda, 30 ÖSB-işbirlikçisinin yakalandığı bildirildi.

Gözaltına alınan 30 kişiden 7’sinin adli işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulduğu, 23 kişi hakkında ise adli işlemlerin devam ettiği ifade edildi.

Yapılan baskınlar sonucu, Varto ilçesinde yola döşenmiş halde 2 adet el yapımı patlayıcı madde imha edildiği, 14 adet el yapımı patlayıcı maddenin ise ele geçirildiği belirtildi.

Baskınlarda ayrıca; 2 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 2 kutu fişek, 1 adet havalı tüfek, 2 adet pompalı tüfek, 1 adet çift kırma tüfek ve bu tüfeklere ait 10 adet kartuş, 1 adet YAESU marka el telsizi, 4 adet büyük pil ile yapılmış şarj düzeneği, 3 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet I PHON marka cep telefonu, 1 adet REMİXON marka kama bıçak, 1 adet el dürbünü, örgütsel doküman, 1 adet fotoğraf makinesi,  1 adet bıçak,  19 adet cep telefonu, 2 adet flash bellek, çeşitli CD, 1 adet M-16 hücum yeleği, 2 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 1 adet tabanca kılıfı, 1 adet av tüfeği ve 2 örgüt kıyafetli çekilmiş fotoğraf ele geçirildiği bildirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.