banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Muş'ta bir PKK'li öldürüldü

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, Bulanık ilçesi kırsalında 10-16 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda bir PKK’linin öldüğü, çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Göztepe Dağı bölgesinde yaşanan çatışmada, Malazgirt ilçesinde saldırıya uğrayan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’a saldırı olayını icra eden grubun lideri olduğu tespit edilen bir PKK’linin öldürüldüğü belirtildi.

Salihli Meşeiçi bölgesinde silahlı bir PKK’linin yakalandığı, bu PKK’liye ait bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet dolu şarjör, 2 adet el bombasının ele geçirildiği belirtildi.

İcra edilen yol aramaları esnasında, üç farklı bölgede patlatılmaya hazır, yola tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcı düzenekli 6 adet büyük tüpün kontrollü bir şekilde imha edildiği ifade edildi.

Açıklamada operasyonlar esnasında, gasp edilen 2 araç, bunlardan bir tanesi el yapımı bomba ile tuzaklanmış, ağzı kesilmiş ve tuzaklanmaya hazır 5 büyük, 40 küçük tüp, 300 metre elektrik kablosu, 2 karton havai fişek, 4 çuval 200 kilo el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat, 4 adet el bombası, 3 adet roket sevk fişeği, bir adet telsiz ve örgütsel dokümanlar, bir adet Glock marka ruhsatsız tabanca ve 39 adet fişek, ayrıca boş bir evin içerisinde patlatılmaya hazır 4 adet büyük tüp ele geçirildiği bildirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.