banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Bingöl Üniversitesi’nde öğrenci kulüplerinin bir araya gelerek oluşturduğu, İslami Gençlik Platformu düzenlediği basın açıklamasıyla son günlerde Suriye’de artış gösteren Rus katliamları ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde Müslüman öğrencilere yönelik saldırıları yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

Platform adına açıklamayı Murat Artar okudu. Rusya’nın Suriye’ye girmesiyle katliamlar serisine bir yenisinin daha eklendiğini belirten Artar, Rusya ve diğer batılı ülkelerin alenen sivil halkı katlettiğini ve rejimin elinin güçlendirdiğini söyledi.

Ülkelerinin bölgesel ve milli çıkarlarını korumak adına, savaşa taraf olan devletlerin  yaşanan trajediden ve ölümlerden sorumlu olduğunu aktaran Artar, “İç savaşı ve iç katliamları durdurmak için çaba harcamayan dünya devletleri de yapılan tüm katliamlardan sorumludur. İlgili tüm devletler bu yanlış duruşlarını yeniden gözden geçirmelidir. Başta Müslüman ülkeler olmak üzere, taraflar üzerinde etkili olan devletleri sorumlu davranmaya, yaşananların vebalinden kurtulabilmeleri için bir araya gelerek akan kanı durdurmaya davet ediyoruz.” dedi.

“İzzet ancak Allah’ın, Resul’ünün ve Müminlerindir”

Son günlerde ülkenin çeşitli üniversitelerinde solcu öğrencilerin Müslüman gençliğe yönelik gerçekleştirdiği saldırılara da değinen Artar, “Ayrıca son zamanlarda üniversitelerde çöreklenmiş bir takım çetelerin sistematik olarak Müslüman gençleri hedef aldıklarına şahit olduk. Üniversiteleri kendi tapulu malları gibi gören, öğretim görevlilerini, dekanları, hatta rektörü bile geride bırakan bu zihniyet, üniversitelerde etkinlik yapmak isteyenlerin kendilerinden izin alınması gerektiği küstahlığını göstermişlerdir. Bahsi geçen sözde çağdaşlar, Müslüman kardeşlerimize fiili saldırı cesaretini gösterecek kadar ileriye gitmişlerdir.” diye belirtti.

“Müslümanlara yönelik saldırıları lanetliyoruz”

Müslüman gençlere yapılan saldırıların birlik ve beraberlik ruhuna ne kadar ihtiyaç duyulduğuna bir kez daha işaret ettiğini kaydeden Artar, “Onlar bir zulüm ve saldırıya uğradıkları zaman yardımlaşıp kendilerini savunurlar.” ayetini hatırlatarak, “Müslüman gençlerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekir. Bizler bir vücudun azaları olarak, her zaman Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan hatırlatıyor, onlara yapılan saldırıları kendimize yapılmış sayıyoruz. Bu tür baskılarla, kimsenin üniversite içinde bulunan Müslüman öğrencileri yıldıramayacağını, tüm müstekbirlere bildiriyor, nihai olarak Müslüman kardeşlerimize de ‘İzzet ancak Allah’ın, Resulü’nün ve müminlerindir’ ayetini hatırlatıyor, Müslümanlara yönelik yapılan bu faşist saldırıları da lanetliyoruz.”

Basın açıklamasının ardından öğrenciler sessiz bir şekilde dağıldı. (Nihat Kanat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.