banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Müslümanlar kaybetmiş olduğu değerlere sahip çıkmalıdır

İmam Hatipler Derneği Başkanı Eğitimci Abdulkadir Aydoğan, yıllardır bilinçli olarak Müslümanların kendi öz değerlerinden uzaklaştırdığına dikkat çekerek, Müslümanların kaybetmiş olduğu değerlere tekrar sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Yılbaşının kutlanmaması için Sivil Toplum Kuruluşları ve İslami camialara büyük görevler düştüğünü belirten Aydoğan, “Bizim Müslümanlar olarak şuanda kaybettiğimiz çok şey var. Bu değerlerimize sahip çıkarak bunları tekrar alalım. Bizler bu anlamda özellikle toplumumuza İslam’ın örf ve adetleri ile birlikte gelenek ve göreneklerini hatırlatacak programlar ve etkinlikler yapalım.” dedi.

Ülkelerimizi sadece postallarıyla işgal etmediler

İslam dünyasının birinci dünya savaşının kaybedilmesinden sonra her yönden batının istilasına maruz kaldığını hatırlatan Aydoğan, batının bütün örf ve adetleri ile birlikte kendi değerlerini Müslümanlara zorla dayattığını belirtti.

Aydoğan, “Ülkelerimizi sadece postallarıyla işgal etmediler. Kültür anlamında da bize ciddi manada saldırdılar. Bütün örf ve adetleri ile birlikte kendi değerlerini bize zorla dikta ettiler. Aslında bizim büyüklerimiz çok karanlık bir dönemde yaşadılar. Birinci dünya savaşından sonra bütün İslami değerlerin yok edildiği, yozlaştırıldığı ve Müslümanların kendilerini ifade edemediği bir dönemde yaşadılar. İfadelerini kullandı.

Kaybettiğimiz bütün değerlerimize sahip çıkalım

Yılbaşı ile ilgili birçok alimin ciddi manada tavsiyelerinin olduğunu hatırlatan Aydoğan, kaybettiğimiz bütün değerlerimize sahip çıkmamamız gerektiği çağrısında bulunarak, “Fakat şuan günümüzdeki Müslümanlar, yani bizler kaybettiğimiz bütün değerlerimizi ve bize zorla empoze edilmeye çalışılan bütün batıl inançları kınamaya başladık. Bu gün İslami medya kanallarına baktığımızda yılbaşı ile ilgili birçok alimin ciddi manada tavsiyeleri ile birlikte Milli piyangonun haram olduğuyla ilgili, yılbaşı kutlamalarının Hirsitiyan adeti olduğu ile ilgili birçok açıklamaları var. Zaten bu noktada âlimlerimizin yeterince uyarı ve tavsiyeleri var. Biz ise halkımıza şu çağrıda bulunuyoruz. Gelin kaybettiğimiz bütün değerlerimize sahip çıkalım. Bizim değerlerimizi bizden alanlardan tekrar alalım.” şeklinde konuştu.

İmam Hatipler Derneği olarak, başta İmam Hatip okullarındaki öğretmenlerimize, hocalarımıza ve öğrencilerimize özellikle camilerdeki imam hatiplere seslenen Aydoğan, “Yılbaşı da bununla ilgili bir başlangıç olsun. Biz Müslümanlar olarak noel bir Hristiyan âdetidir, deyip bu duruma itiraz edelim. Gelin biz halkımızı Hz Muhammed’in (sav) sünneti seniyyesi ile İslam’ın örf ve adetleriyle diriltelim. Bizim Müslümanlar olarak şuanda kaybettiğimiz çok şey var. Bu değerlerimize sahip çıkarak bunları tekrar alalım. Bizler bu anlamda özellikle toplumumuza İslam’ın örf ve adetleri ile birlikte gelenek ve göreneklerini hatırlatacak programlar ve etkinlikler yapalım.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.