banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

'Müslümanlar arasında çatışma çıkartılmak isteniyor'

Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörlüğü’nün düzenlediği ‘İslam Kardeşliği ve Vahdet’ konferansına katılan Araştırmacı – Yazar Mehmet Göktaş, İslam düşmanı ülkelerin son günlerde mezhepçilik fitnesi Müslümanları birbirleriyle çatıştırmak istediğini dikkat çekti.

Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörlüğü tarafından ‘İslam Kardeşliği ve Vahdet’ temalı bir konferans düzenledi. Bayraklı’da özel bir düğün salonunda düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Program öncesinde Grup Şüheda sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Program, Cüneyt Aktepe’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş bir konuşma gerçekleştirdi. Müslümanların arasında fitne çıkarılmak istendiğini belirten Göktaş, Müslümanların sorunlarını kendi aralarında halletmesi gerektiğini dile getirdi. “Eğer müminlerden iki grup birbiriyle savaşırsa aralarını bulup düzeltin” ayetini hatırlatan Göktaş, Müslümanlardan üçüncü bir tarafın çatışma halinde olan Müslüman grupların arasını bulması gerektiği söyledi.

“Bugün İslam Ümmeti dağlar gibi silah yığıyor”

Son zamanlarda İslam düşmanı emperyalist ülkelerin Müslümanları birbiriyle çatıştırmak için mezhepçilik fitnesini ortaya çıkardığına vurgu yapan Göktaş; “Şu anda ümmetin içerisinde öylesine büyük bir fitne ve bela var ki.  Allah ufkumuzu açsın, geniş düşündürsün, uzaktan baktırsın. Bizleri basitlikten kurtarıversin. Kınadığımız, güldüğümüz günlere geldik. Şu gün bu ümmetin içinde yüzdüğü hale bakın. Bu gün bu ümmet şu anda dağlar gibi silah yığıyor. Ümmetin yüzde doksanı açlıktan, fakru zaruretten kıvranıyor. Ama ümmetin yüzde onu dağlar gibi silah yığıyor. Bir kısmı 60 milyar dolarlık silah alıyor; öteki icat ediyor. Ve bu Müslüman ülkeler benden 60 milyar dolarlık silah aldı diye hiçbir kâfir memleket korkmuyor. Suudi Arabistan şu kadar silah aldı, Körfez Ülkeleri şu kadar silah aldı, İran şöyle silahlanıyor diye inanın kâfirler, Yahudiler, Hristiyanlarda zerre kadar bir panikleme ve korkma yok. Niye? Çünkü bize vurmayacaklar, birbirlerini vuracaklar diyorlar. Biliyorlar ve kendinden eminler. Biliyorlar ki, bu silahlar ya Yemen’de kullanılacak; ya Irak’ta, ya Suriye’de kullanılacak. Hiçbiri ne İsrail’e, ne Amerika’ya, ne İngiltere’ye karşı kullanılacak. Hepsi de rahat, hepsi de huzur içinde. Allah bunu bizden soracak Müslümanlar.” dedi.

“Müslümanlar arasındaki sorunları kendi aramızda halletmeliyiz”

Müslümanların sorunlarını kendi arasında halletmesi gerektiğini belirten Göktaş, “Adam Müslüman, beline bombaları bağlıyor ya da arabasını bombayla dolduruyor. Aynı kendisi gibi sakallı, cübbeli, sarıklı ve cuma namazı kılınmakta olan bir camiyi havaya uçuruyor. Camiyi kan gölüne çeviriyor ve bu arada kendisinin cennete gideceğine inanıyor. Aynı zamanda onlardan her birinin cehenneme gideceğine inanıyor. Veya Haleb’i yerle bir ediyor ve bütün gariban insanları varil bombalarıyla, şunlarla bunlarla öldürüyor ve cennete gideceğine inanıyor. Teröristleri öldürdüğünü söylüyor ve kendisinin dayandığı gücün de ulu’l emr olduğunu söylüyor. Bu büyük bir sorundur. Biz bunu evde, mahallede halledeceğiz. Kendi aramızda halledeceğiz.”

“Kâfirler aramızda savaş turnuvaları düzenliyor”

Müslümanlardan üçüncü bir tarafın çatışma halinde olan Müslüman grupların arasını bulması gerektiği söyleyen Göktaş; “Sahih-i Müslim’de Hz. Peygamber (sav) ‘Müminlerin dertleriyle dertlenmeyenler onlardan değildir’ buyuruyor. Kardeşler, ‘müminler ancak kadeştir’ ayetinden bir iki ayet önce Allah ‘eğer müminlerden iki grup birbiriyle savaşırsa’ diyor. Demek ki müminler birbiriyle savaştığından dolayı kâfir olmayabilir. Ancak günahkâr olabilir. Allah tekfir etmiyor. Eğer Müslümanlardan iki taraf birbiriyle savaşa giriyorsa onlardan biri mutlaka kâfirdir demeyelim. Bunu da göz önüne alalım. Yani kafaya tekfiri koymayalım. Evet, biri biraz daha hakka yakın olabilir; biri biraz daha dalalete yakın olabilir. Onlar ayrı bir olay. Ancak şu anda Batı’nın füze, tank sanayii bizleri bekliyor ki; birbirimizi katledelim. Kâfirler aramızda savaş turnuvaları düzenliyor. Amerika’daki, Fransa’daki, İngiltere’deki, Rusya’daki savaş fabrikatörleri bizi kalkındırmak için çaba gösteriyorlar! Aynen böyle gülünç bir durumdayız. Ama her şeye rağmen bunlar bizim aptallığımızdan ziyade, biraz da olsa uyanışımızdan dolayıdır. Bu Ümmet uyanmaya başlamıştır. Onun için kâfirler bundan dolayı bütün bunları yapıyorlar. Yoksa çok kötüye gittiğimizden dolayı değil. Buna hepimiz şahidiz.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Muhammed Yıldız - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.