banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Türkiye’de kutlanan yılbaşı rezaletine tepki yağmaya devam ediyor. Haramlarla Mücadele Derneği (HAMD-DER) üye ve gönüllüleri, İstanbul Esenler Rabia meydanında yılbaşı kutlamalarını basın açıklamasıyla protesto etmek  amacıyla  bir arya geldi.

Basın açıklaması için toplanan dernek üye ve gönüllülerine meydanda bulunan halkın da destek verdiği görüldü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Surur Çelebi, batının insanımızın imanı ile oynama oyunlarının boşa çıkacağını, bu konuda başarılı olamayacağını, yılbaşı gecesinin Kur’an ve zikir ile geçirilmesi gerektiğini belirterek,  milli piyango, içki gibi haram olan şeylere karşı Müslümanları uyardı.

“Noel hurafesi uğruna milyonlarca hindi kesiliyor”

Kurban Bayramında Müslümanların kurban kesmesine vahşet diyenlerin, yılbaşı adı altında milyonlarca hindi kestiğine dikkat çeken Çelebi, “Müslümanların bayramı olan kurban bayramında  ‘Hayvanlar kesilmesin’ diyerek, her yıl ortaya çıkıp, İslam’a karşı olan kinlerini kusan çevreler, ne hikmetse binlerce hindinin, Noel hurafesi uğruna kesilmesi karşısında sus pus olmuşlardır. Ayrıca çok yakın bir zamanda ‘Ağaçlar kesiliyor’ bahanesiyle İstanbul’un göbeğinde isyan başlatıp terör estirenlerin, milyonlarca çam fidanının kesilip yok edilmesi karşısında söyledikleri tek bir söz duydunuz mu?

İşte biz Haramlarla Mücadele Derneği olarak, Hristiyan ülkelerde olduğu gibi, Müslüman ülkelerde de eğlence amacıyla bu cinayetlerin işlenmesine kesinlikle geçit verilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Zira biz ‘Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz.” şeklinde konuştu.

“Müslümanlar İslam’a yakışır bir tarzda hareket etmelidir”

Sözde yılbaşı kutlamalarının, büyük israflara ve cinayetlere yol açmasının yanında, Müslümanlar için bunlardan çok daha vahim bir felakete yol açtığına vurgu yapan Çelebi, “Bu felaket İslam dairesi dışına sürüklenme felaketidir. Çünkü şeklen taklid, itikaden taklide götürür.Bu konuyu da uzun uzadıya konuşmaya lüzum görmüyoruz. Zira her yılbaşı döneminde sokakların ve caddelerin durumu bu soruya cevap olarak yeterlidir. Yılbaşı ile Noel birbirine geçmiş, batıda bu iki durum için yapılanların aynıları sokaklarımızda da yapılmaktadır. Artık bu noktada kendimizi kandırmanın da hiçbir geçerli mazereti olmayacaktır.

İnsanlarımızı haram batağına çekmek için kurulmuş yılbaşı tuzağına düşen milyonlarca insanın, zevk ve eğlenceye daldığı bir gecede, Müslüman milletimiz elbetteki İslam’a yakışır bir tarzda hareket etmelidir. Milletimiz, senenin 364 günü nasıl Allah’ın rızasının peşinde koştuysa, 365. gününü de elbetteki Allah’ın rızasını gözeterek geçirecektir inşallah.” Sözleriyle basın açıklamasına son verdi.  (M.Erkan Yavuz-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.