banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Muşlular Batıdan gelen otobüsleri güllerle karşıladı

Bazı Batı illerinde bölgeden giden araçlara düzenlenen saldırılara tepkiler devam ederken anlamlı bir davranış da Muşlulardan geldi. Yaşanan gerginliğin dindirilmesi adında harekete geçen bir grup Muşlu, illerinden geçen karayolunda durdurdukları araçların yolcularına ikramda bulunarak gül verdi.

İkramda bulunan grup adına konuşan Doğan Özlük, "Malumunuz ülkemizde ne yazık ki bir yangın var. Böylesi durumlarda ise hepimizin yangına benzin değil, su dökmesi gerekir. Bu da, illerimize farklı bölgelerden gelen insanlara, araçlara ve yolcu otobüslerine saldırarak, taş atarak değil; gül vererek ve bağrına basarak olabilecek bir şeydir." dedi.

Özlük, Kayseri’de, Kırşehir’de, Ankara’da ve daha başka yerlerde Kürt olduğu için bir insana saldırmanın, Doğu plakası taşıdığı için bir aracı taşlamanın bu yangına benzin dökmek olduğunu göstermek için Batıdan gelen araçlara ve yolculara gül vererek ve ikramda bulunarak bu ateşe nasıl su dökülebileceğini göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Özgürce ve güven içinde seyahat ve ikamet etmenin herkesin, en temel insani ve İslami hakları olduğunu belirten Özlük, "Acının ve ölümün rengi, ırkı, dili, dini, coğrafyası olmaz / olmamalı. Bu nedenle ülkenin batısındaki ve doğusundaki halklara, kardeşlerimize ve özellikle gençlere çağrımız şudur: Sırf Kürt olduğu için insanları dövmek, iş yerlerini yakmak, Kürt illerinden gelen arabaları taşlamak, camlarını indirmek; bu yangına odun ve benzin taşımaktır. Olması gereken ve insanlığa yakışan ise; bu insanları bağrına basmak ve onlara ikramda bulunmaktır.
 

Aynı şekilde doğuda da batıl illerinden gelen Türk kardeşlerimizi bağrına basmak ve onlara ikramda bulunmak bu bölge halkının sorumluluğudur." ifadelerini kullandı. 

Herkesi, daha fazla geç olmadan, daha çok can yanmadan, bu yangına su dökmeye çağıran Özlük, "Lütfen elimize bir gül alalım ve etrafımızda ötekileştirilen insanlara uzatalım. Toplumsal barışı sağlamak için bundan başka çıkış yolumuz yok." dedi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.