banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi Şifaiye Medresesi

Muş Belediyesi zabıtalara görevde kariyer imkânı sağladı

Muş Belediyesi tarafından zabıta personellerine hizmet içi eğitim verildi. 2 haftalık eğitimin ardından sınava giren zabıtalar, başarılı olmaları halinde görevde yükselme kadrosunu almaya hak kazanacak.

Verilen eğitimlerle zabıta birlikteliğini sağlamak için yapılan çalışmalarda verimliliğin artırılmasının amaçlandığını ifade eden Muş Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Avukat Erhan Güler, “Personellerimiz uzun bir süredir, Zabıta Görevde Yükselme Sınavı’nın yapılması için talepte bulunuyordu. Bunun üzerine iki hafta boyunca günde 7 saat olmak üzere personellerimize eğitimler verdik. Hizmet içi eğitimlerimizde, soruların yüzde 60’ı mesleki bilgiye dayalı, yüzde 40’ı da diğer konulardan soruldu. Bu sınavdan başarılı olacak olan personellerimiz görevde yükselme kadrosunu almaya hak kazanacak.” dedi.

Eğitimlerin zabıtaların kadrolarında yükselmelerinin yanı sıra, halkla ilişkiler konusunda da faydalı olacağını belirten Güler, “Zabıta personellerimiz sürekli halkla iç içe bir görev yürütmektedirler. Vatandaşlarla iletişim halinde olan zabıtalar halkın talepleri, görüş ve öneri doğrultusunda yetkilerini kullanmaları gerekir. Halkın sosyal yaşamından gıda tüketimine kadar geniş bir yelpazede görev ve sorumluluğu olan zabıta ekiplerimizin bu anlamda kentte bulunan tüm vatandaşların ortak çıkarlarını ve değerlerini koruyarak hareket etmesi gerekir. Eğitimlerimizin personellerimize ve vatandaşlarımıza faydalı olmasını diliyorum.” diye konuştu.    

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.