banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Mürşitpınar'daki polisler nöbeti devretti

Şanlıurfa’nın Suruç sınırında nöbet tutan polis memurları, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle uğurlandı.

İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı “Güvenlik amaçlı tutuğumuz nöbetler genellikle sınır bölgesinde yoğunlaşıyordu. İlk günlerde polislerimiz çadırlarda uyumak zorunda kalıyorlardı.”

Polis nöbetlerinin özellikle sınır bölgesinde yoğunlaştığını belirten Pınarbaşı, 6-7 Ekim olaylarında Suruç’ta en ufak bir olayın çıkmasına izin vermediklerini söyledi.

Emniyet tarafından özel bir sistem kurularak ihbar edilen kişileri tespit etmeye çalıştıklarını belirten Pınarbaşı, “Kurduğumuz özel bir sistemle bize ihbar edilen kişileri tespit etmek için gelen yaralıların fotoğraflarını çekip parmak izlerini almaya başladık. Böylelikle emniyetimizde kayıtlı bulunan şahıslar ile, sonradan fotoğrafını çekip parmak izini aldığımız şahıslar arasında bir uyuşma olursa, hastanedeki tedavisinden sonra ifadesini alıp gerekli işlemleri yapmaya başlayacağız.” dedi.

Üç gündür sessizolan Kobani’nin bu günkü verilen merasim sırasında hareketlenmesi gerek çatışmaların gerekse bombardımanın ani bir şekilde şiddetlenmesi hareketlenmenin yapılan merasimle bir ilgisinin olup olmadığını akıllara getirdi.

İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan merasimde, nöbet değişimi yapan polislere hediyelerini dağıttıktan sonra vedalaşarak ayrıldı.

Öte yandan sınır bölgesinde 500 polisin hazırda takviye ekibi olarak bekletildiği, hediyesini alıp nöbeti devreden polislerin, İstanbul ve Mersin’den geldikleri öğrenildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.