banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Mürşitpınar sınır kapısı düştü iddiası


Suriye’nin Kobani kentinde 76. Gününe giren çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken sabah saatlerinden itibaren IŞİD’in sınır kapısına ağır silahlarla saldırı düzenlemesi, şiddetli çatışmalara sahne oldu.

IŞİD’in aylardır almaya çalıştığı Mürşitpınar Sınır Kapısına yoğun bir şekilde saldırmasının Koalisyon uçakları sınır kapısına yakın bölgeyi bombaladı. Bombalama esnasında çıkan gürültü sınıra 10 kilometre mesafede bulunan Suruç’ta da duyuldu.

Şiddetli saldırıların ardından çok sayıda ambulans Kobani’den Suruç’a yaralı taşıdı. Çok sayıda yaralı ve ölünün olduğu da gelen bilgiler arasında. Bazı HDP İl Başkanlıkları da toplu SMS ile kendi üyelerine Mürşitpınar Sınır Kapısının düştüğünü bildirdi.

Saldırıların ardından Suruç ilçe merkezinde 100 kişilik bir grup yüzünü kapatarak Kobani sınırına doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Sınıra yakın Mehser Köyünde toplanan bir grup HDP’li saldırıları protesto etti.

Ayrıca; saldırıların ardından Türkiye uçaklarının da bölgede uçtuğu gözlendi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.