banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Murat Karayılan yakalandı

TRT bölücü terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticisi yasadışı KCK yürütme kurulu başkanı Murat Karayılan’ın İran tarafından yakalandığını öne sürdü.

İran ordusu iki haftadır PKK’nın Kandil’deki kamplarına karşı askeri operasyon başlatmıştı. Bu operasyonlarda PKK’nın ağır kayıp vermesi üzerine Murat Karayılan savaşı İran’a kaydıracakları tehdidinde bulunmuştu. İran’ın başlattığı operasyonlar üzerine BDP ve DTK mensupları Hakkari’de sınıra yürüyüş yaparak operasyonları protesto etmişti.
 

MURATLAR MI KARIŞTI?
İran Devlet televizyonu, Ağustos başında Irak’tan gelerek İran’ın içine sızan ve sabotaj eylemleri yürüten 7 kişilik PJAK grubuna yönelik yapılan operasyonu duyurmuş, operasyonda 3 örgüt üyesinin öldürüldüğünü diğerlerinin canlı olarak yakalandığını bildirmişti. Operasyonun Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde ve istihbarat birimleri tarafından gerçekleştiği aktarılmıştı.   

Haberde, grubun başında kod adı Cemil olan Murat Karasaç adlı Türkiye vatandaşı bir kişinin olduğu açıklanmıştı. Operasyonda öldürülen Karasaç’ın geçmiş yıllarda bir imam ve bir sivil vatandaşın öldürülme olayına karıştığı belirtilmişti.

29 Temmuz’da İran’ın Türkiye’ye doğalgaz taşıyan boru hattını sınıra yakın bölgede patlatan kişilerin de bu grubun üyesi olduğu kaydedilmişti.
TRT haberin duyurduğu iddia sahiplerinin Murat Karasaç’la, Murat Karayılan’ı, kod ismini ise Cemil Bayık’la irtibatlandırmış olabileceği belirtiliyor.

PKK’DAN YALANLAMA
Fırat Haber Ajansı’na bilgi veren PKK kaynakları Karayılan’ın İran tarafından yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı.

Ajans 17.00 itibarıyla yalanlama haberini flaş geçti


İRAN’IN PJAK’A BASKISI ARTIYORDU
İran ordusu son dönemde PJAK’a yönelik operasyonlarını sıklaştırmıştı. Hatta İran askerlerinin Irak topraklarına girdiği iddia edilmişti.
 

Haber ajansları, Temmuz ortasından bu yana Devrim Muhafızları’yla PJAK militanları arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda PJAK’lının öldürüldüğünü duyurdu. Çatışmalarda İran askerlerinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

 
Hatta İran Devrim Muhafızları’ndan yapılan açıklamada, çatışmalar sırasında yaşanan bir patlamada General Abbas Asemi isimli komutanın hayatını kaybettiği ifade edildi.


1954 Birecik doğumlu olan Murat Karayılan,  PKK Terör Örgütüne 1979’da katıldı. Kod adı Cemal. Şu anda örgütün lideri. Yüksekokul makine bölümü mezunu olan Karayılan, uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül’de Suriye’ye kaçtı. Öcalan’ın yakalanmasından sonra terör örgütünün en önemli ismi haline gelmişti.

KARDEŞ KARAYILAN: BİZ BİR ŞEY DUYMADIK
PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın İran’da yakalandığı iddiası memleketi Şanlıurfa’da büyük yankı uyandırdı. PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nın yalanladığı haber sonrası gazetecilerin ulaştığı Murat Karayılan’ın kardeşi de konuya ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.


Birecik’in Konak Köyü Sakaltutan Mezrası’nda yaşamını sürdüren, aynı zamanda BDP’nin İl Genel Meclis Üyesi olan Bozan Karayılan, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, "Bu konuda bir şey duymadım. Şu anda köydeyim ve televizyondan böyle bir haber geçtiği söylendi. Başka da bilgim yok" dedi.


Şanlıurfalı olan Karayılan, 1979 yılında örgüte katılıp, bölgede faaliyet yürüttükten sonra 1980 yılında Suriye’ye geçmişti. Uzun yıllardır örgütün lider kadrosunda yer alan Karayılan, aynı zamanda KCK Yürütme Konseyi’nin de başkanlığını yapıyor.

Gazeteport

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.