banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Münbiç harekatı planı belli oldu! Akçakale'den başlatılacak

Uzun süreden beri hazırlıkların devam ettiği Münbiç harekatı ile ilgili detaylar netlemşeye başlıyor. Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesinden başlatılacak olan ‘Ay-Yıldız’ operasyonu ile Aynel Arap ve Tel Abyad arasındaki noktada ilk cephe açılacak. Ayn İsa yönünden direkt güneye inilecek, ardından hilal şeklinde Münbiç kuşatılacak
Genelkurmay karargahında kurulan özel bir ekip uzun soluklu çalışma sonrası Suriye'deki askeri harekat stratejisini tamamladı. İlk olarak hedefte Münbiç olacak. Oluşturulan 5 aşamalı Münbiç yol haritasına "sıcak plan" adı verildi.
SABAH'ın ulaştığı "sıcak plan"ın detayları şöyle:
Askeri planın ilk aşaması, Fırat Nehri'ne 35, Türkiye'ye 40 kilometre uzaklıkta yer alan Münbiç'deki terör oluşumuna yönelik harekatla başlayacak.

HAREKÂT NEREDEN BAŞLAYACAK?
Türkiye'ye Fırat Nehri'nin doğusu ve batısını kontrol altına alma fırsatı verecek Münbiç için ilk cephe, Aynel Arap (Kobani) ile Tel Abyad arasında Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi karşında stratejik bir noktadan açılacak.
Mehmetçik açılan cephe hattında 'cep' diye tabir edilen sınır içinde derinliği olan alanlar tesis edecek.
Akçakale tarafından başlatılan harekat, terör örgütü PKK/YPG'nin elinde bulunan Ayn İsa yönünden direkt güneye doğru olacak.

ABD askerlerinin bölgeden çekilmesiyle Ayn İsa'daki ABD üssü de Türk üssü haline getirilecek. Bu hamleyle Rakka başta olmak üzere Fırat'ın doğusunda Türkiye'nin elini güçlendirecek.
Harekat planının ilk aşamasının nihai hedefi Türkiye sınırları dışında bulunan tek Türkiye toprağı olan ve Rakka'nın 50 kilometre batısında yer alan Ceber Kalesine kadar uzanacak. Tıpkı bir hilal şeklinde oluşturulan askeri hatla Münbiç kuşatılacak.
Operasyonun ikinci cephesi ise Cerablus'tan açılacak. Oluşturulan hilal şeklindeki hatta yıldız ise terörden arındırılan Münbiç olacak. Bunun içinde Mehmetçik her iki cephede çeperden merkeze ilerleyecek.
Kara birliklerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri, havadan asker indirmesi de yapacak. 10'ar kişiden oluşan özel kuvvet ve komando timleri kritik noktalara indirilecek.
Bu arada Suriye sınırına konuşlandırılmak üzere gönderilen komando birlikleri ve zırhlı araç yüklü konvoy dün Hatay'a ulaştı.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NİN OLDUĞU ALAN YENİDEN KURTARILACAK
Münbiç, terör örgütünden arındırıldıktan sonra Karakozak köyündeki Süleyman Şah'ın eski türbesinin bulunduğu alan ile Misak-ı Milli sınırlarının güney hudut taşlarından biri niteliğinde olan Caber Kalesi de kurtarılarak etrafı güvenli hale getirilecek. Türbe 1973'te Caber Kalesi'nden Karakozak köyüne taşınmıştı. Bu noktadan da şimdiki yerine getirilmişti.
KAYNAK: SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.