banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Mülteciler Kampa Gitmesinler diye kara propaganda yapıyorlar


Savaş nedeniyle Şanlıurfa’da faaliyetlerini sürdüren Humus hizbül adele et temmia (Suriye AK Parti) il başkanı Ahmet Abdülaziz AK Parti Suruç ilçe Başkanı Mehmet Yavuz’u ve Suruç kaymakamı Abdullah Çiftçi’yi ziyaret etti.


HÜKÜMET SİZİ TECRİD EDECEK

Burada bulunan YİBO kampını ve yapımı tamamlanan 35 bin kişilik kampını ziyaret eden Ahmet Abdülaziz Suriyelilerle sohbet etti.
Kamptaki Suriyelilerden duydukları karşısında şaşkına dönen Ahmet Abdülaziz, bu kadarda olmaz dedi.
Kamptaki söylentilere göre yeni kampa gidenler tecrid edilecekler. Hiçbir yere bırakılmayacaklar. Akrabalarını ziyarete bile gitmelerine izin verilmeyecek diye dedikodu yayıyorlar.

Ahmet Abdülaziz orada bulunan vatandaşlarına bunun yalan olduğunu Türkiye Hükümetinin amacı buradaki insanların rahat edebilecekleri bir kamp oluşturmak olduğunu anlattı. Mültecilere hitap eden Abdülaziz; “Bu bahsedilen kampı kendim gezip gördüm. Bu bahsettiğiniz durumların hiç biri yok. Tam tersine modern bir kampla karşılaştım. Kampta altı adet market olacak. Her şeyinizi temin edebileceksiniz. Yemeklerinizi kendiniz pişireceksiniz. Burada okullarınız olacak. Çocuklarınızı gönül rahatlığıyla okula göndereceksiniz. Dersler Suriye’deki müfredata göre işlenecek. Ayrıca hiç biriniz orada tutsak gibi yaşamayacaksınız. İstediğiniz zaman kamptan çıkıp akrabalarınızı ziyarete gidebileceksiniz” dedi.

TÜRK YETKİLİLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

Türkiye’deki tüm yetkililere teşekkür eden Ahmet Abdülaziz; “Burada oluşturulan tüm modern kamplar Hükümet ve yerel yetkililerin çabasıyla oluyor. Avrupa’dan hiçbir destek gelmiyor. Bizden hiçbir şeylerini esirgemeyen Türk yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


GENEL BAŞKAN ZEKİ KURT’A TEŞEKKÜR ETTİ
Şu an Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerde bulunak üzere Ankara’da bulun hizbül adele et temmia (Suriye AK Parti) Dr. Ömer Sahrur Ahmet Abdülaziz’in kampta bulunduğu sırada telefonla arayarak Suriyeli kardeşlerine selam gönderdi.
Şu anda Ankara’da olduğunu cuma günü Başbakan Davutoğlu ile görüşeceğini söyleyen Sahrur; “ teşkilatlanma çalışmalarımızda her türlü yardımı sunan AK Parti eski Şanlıurfa İl Teşkilat Başkan Yardımcısı Zeki Kurt kardeşimize de teşekkür ediyorum. Urfa’ya geldiğimde kendilerini ziyaret ederek bizzat teşekkürlerimiz suncağım” dedi.

Gün boyu süreç çalışmalara AK Parti eski Şanlıurfa İl Teşkilat Başkan Yardımcısı Zeki Kurt’ta eşlik etti.

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.