banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

'Mukaddesata yapılan saldırılar kabul edilemez'

Son zamanlarda İslam’a ve mukaddesata yapılan saldırılara tepki gösteren Araştırmacı Yazar Ömer Çelik, dine ve mukaddesata yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Avrupa’da cami ve ibadetlere yapılan saldırıların arttığına dikkat çeken Araştırmacı Yazar Ömer Çelik, Türkiye’de ise PKK ile polis arasındaki meydana gelen çatışmalarda camilerin ağır silahlar ile tarandığını ve camilerin silah deposu olarak kullanıldığını dile getirdi.

Bazı camii hoparlöründen uygunsuz marşların çalınmasına sert tepki gösteren Çelik, ibadethanelerin dokunulmaz olduğuna ve kimsenin dokunmaya hakkının olmadığına vurgu yaptı. Çelik, “Kimileri de yanlışı ortadan kaldırayım derken, daha büyük bir yanlış yaparak camiyi bombalıyor ya da ağır silahlarla tarıyor. Hâlbuki camiler ve mukaddesat toplumun mayasıdır. İslam Cami, kilise ve havraları dokunulmaz kıldı.” dedi.

Çatışmaların kutsal mekânların dışında yapılmasını gerektiğini belirten Çelik, “Halkımıza çağrımız budur. Bu tip durumlarda halkın sesini yükseltmesi ve yapılanlara engel olması gerekir. Eğer birileri camiye silah ile giriyorsa, cami hoparlöründen Ezan dışında bir şey çalıyorsa, halkın ölüm pahasına bunun karşısına dikilmesi gerekiyor. Eğer devlet silah ile saldırıyorsa halkımızın bunun da önüne geçmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Çelik, son olarak şöyle konuştu: “Kutsal mekânlar Allah Teâlâ’nın kutsadığı yerledir. Yahudi, Hristiyanlar ve Müslümanların fark etmez. Rabbimiz böyle istiyor. Rabbimizi kutsal kıldığı yerlere dokunmamız, zarar vermemiz haramdır. Zarar verildiklerinde oturup yerimizde beklememiz de haramdır. Toplumun bu konuda ciddi bir hassasiyeti yok.” (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.