banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Mukaddesata dil uzatanlara pankartlı tepki

Adana’da sosyal medya üzerinden Hazreti Peygambere hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan CHP’li Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan ile İslam alimleri Şeyh Said, İskilifli Atıf Hoca ve Seyid Rıza’ya yakışıksız ifadeler kullanan MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye tepkiler dinmiyor.

Müslümanların kendilerine rehber gördüğü şahsiyetlere dil uzatan Sözlü ve Aydoğan’ı kınayan bazı vatandaşlar, tepkilerini şehrin merkezi caddelerine astıkları pankartlarla ortaya koydular.

Adanalılardan pankartlı ilk tepki, sosyal medya hesabından “Yalancı Muhammed’e ve onun uydurduğu Tanrı’ya inancımız yok” şeklinde çirkin paylaşımda bulunan CHP’li Aydoğan’a geldi.

Çarşı esnafı, kentin en işlek güzergâhlarından olan Saydam Caddesi üzerinde “Dinimize ve Peygamber Efendimize hakaret eden Seyhan Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Ali Aydoğan’ı kınıyoruz” yazılı pankart astı. Uzun süre asılı kalan pankartın CHP’li Seyhan Belediyesi tarafından indirildiği öğrenildi.

Pankartlı bir tepki de İslam âlimleri Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyid Rıza’ya “Kancık ruhlu işbirlikçi” diyerek hakaret eden MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye geldi.

Bu sabah Mustafa Kemalpaşa Bulvarı Valilik Kavşağı’nda vatandaşlarca asıldığı öğrenilen pankartla Sözlü’ye tepki gösterildi. İskilipli Atıf Hoca’nın resminin yer aldığı pankartta “İskilipli Atıf Hoca’yı rahmetle anıyoruz” denilirken hemen altında ise “Bakma isminin Hüseyin olduğuna biri Kerbela’da şehid diğeri Adana’da Yezid” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Pankartın kim ya da kimler tarafından asıldığı bilinmezken yaklaşık 2 saat sonra belediye yetkilileri tarafından söküldüğü bildirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.