banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Muhtarlardan elektrik kesintileri protesto ettiler

Ceylanpınar’ın en büyük sorunu haline gelen elektrik kesintileri özellikle çiftçileri çileden çıkardı. Ceyanpınar’da elektrik kesintilerini protesto eden köy muhtarları ve ilçe Ziraat Odası Başkanlığı basın açıklaması yaparak ‘keyfi kesilen elektriğin son bulmasını istedi.

Köy muhtarları adına basın açıklamasını okuyan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Kahraman, “Elektrik faturaları ödeme konusunda yaşanan sorunlar anlaşma sağlanmadan Bakanlar Kurulu 1. Kararıyla üretimde kullanmak için devletin çiftçiye verdiği desteklemeler bloke edildi. Bakanlar Kurulu 2. Kararı ile desteklemelerimizin tümü bizim iznimiz ve rızamız olmadan DEDAŞ şirketinin hesabına aktarıldı. Bugün itibari ile çiftçilerimizin DEDAŞ’a borçları bulunmamaktadır. Buna rağmen yaklaşık 2 aydır her gün 5 saat ayrıca 2 günde 7’şer saat elektrik kesintileri yapılmaktadır.” dedi.

Yetkililerle yaptıkları görüşmelerin cevapsız kaldığını belirten Kahraman, “DEDAŞ şirketini, bu haksız elektrik kesintilerden dolayı kınıyor ve kesintilerin son bulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından muhtarlar hazırlanan dilekçeyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.