banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Muharrem ayı münasebetiyle İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, bu ayın Şehrullah, yani Allah’ın ayı olarak vasıflandırıldığını, bu ayda birçok önemli olayın vuku bulduğunu söyledi.

Muharrem ayının ve aşure gününün önemine değinen Güngör, “Şehrullah yani Allah’ın ayı olarak bilinen Muharrem ayı ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu, bollaştığı bir aydır. Allah’ın rahmetine ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz tarafından bu aya ‘Şehrullah’ denilmiştir. Aşure günü de bunun onuncu günüdür. Aşure gününün Allah katında önemli bir yeri vardır. Aşure gününün Allah katında çok seçkin bir yerinin bulunduğunu Fecir Suresi’nin ikinci ayeti olan ‘On geceye yemin olsun…’ ayeti kerimesinden öğrenmekteyiz Bu günde Cenabı Hak 10 Peygamberine 10 ikramda bulunmuş ve bu günün kutsiyetini artırmıştır.” dedi.

Müftü Güngör bu ayda gerçekleşen önemli olayları şöyle sıraladı: “Hz Adem’in tövbesinin kabul edilmesi, Hz Musa’nın ve kavminin Firavun’un zulmünden kurtarılması, Hz Nuh’un Cudi Dağı üzerinde kavmiyle beraber kurtarılması, Hz Yunus’un balığın karnından kurtarılması, Hz Yusuf’un kardeşlerince atılmış olduğu kuyudan çıkarılması, Hz İsa’nın dünyaya gelmesi ve gök semaya yükselmesi, Hz Davut’un tövbesinin kabul edilmesi, Hz İbrahim’in oğlu Hz İsmail’in doğması, Hz Yakup’un oğlu Hz Yusuf’un hasretinden dolayı kapanan gözlerinin açılması ve Hz Eyüp’ün hastalığından kurtulması.”

İslam’da böyle mukaddes günlerin Asr-ı Saadet’ten beri Müslümanlar tarafından ihya edildiğini belirten Müftü Güngör, “Bu günlere Müslümanlar daha fazla zaman ayırmışlardır. Başka günlere nazaran bu günlerde daha fazla hayır hasenatta bulunulur. Çünkü bu günlerde Cenab-ı Allah’ın Müslümanların yapacağı tövbeleri kabul edeceğine dair Hadis-i Şerifler vardır. Yine bu günlerde önemli ibadetlerden biri de oruçtur. Müslümanların bil hassa bir gün öncesi ve bir gün sonrasını oruçlu geçirmesinin fazileti vardır. Tabi bu günde bütün Müslümanları üzen Kerbela hadisesini unutmamak lazım.” diye konuştu.

Müftü Güngör, son olarak tüm Müslümanların hicri yeni yılını tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını temenni etti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.