banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Müftülük personeline hizmet içi eğitim kursu

Adana İl Müftülüğünce,  Kur’an kursu hocaları ile din görevlilerine yönelik Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu’na başlandı. Kursta ilk etapta Kız Kur’an Kursu Öğreticisi 20 bayan hoca ile 40 din görevlisinin eğitimine başlandığı bildirildi.

Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu açılışında konuşan Adana İl Müftüsü Arif Gökce, kursla amaçlarının il merkezi ve ilçelerde bulunan cami görevlilerinin Kur'an-ı Kerimi usulüne uygun okumalarını ve camideki hizmetlerinde daha iyi donanıma sahip olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. İl genelinde 2 binin üzerinde din görevlisi bulunduğunu dile getirten Müftü Gökce, gelişen ve değişen şartlara uyumlu personelin yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Eğitim çalışmalarının genişletilerek süreceğini söyledi.

Öte yandan; müftülük personelinin hizmette etkinlik ve verimliliklerini artırmak amacıyla düzenlenen kursun 8 hafta süreceği ve toplamda 160 saat eğitim verileceği belirtildi. Kursta; Kur'an-ı Kerim’i Okumaya Giriş, Tecvit Uygulamaları, Talim Üzere Ezbere Okuma, Talim Üzere Yüzüne Okuma, İmamlık ve Müezzinlik Becerisi Geliştirme gibi derslerin işleneceği kaydedildi.

Derslerin ise İl Müftüsü Arif Gökce, İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, Rehber Din Görevlileri Ömer Altundağ, Erbil Ünüvar, İsmail Kara, Vaizler; İbrahim Öztürk, Hatice Çerçi ve Emine Tuncer tarafından verileceği belirtildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.