banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Müftüden imam hatip öğrencilerine hutbe

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Müftüsü M. Sırrı Şık, Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere hutbe verdi. Okulun mescidinde verilen hutbeye, öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve okul görevlilerinin de yoğun katılım sağladığı görüldü.

Öğrencilerden birinin ezan okumasıyla minbere çıkan Müftü Şık, Müslüman’ca yaşamanın gerekliliği ve iman etmenin güzelliği hakkında konuştu.

Müslüman’ca yaşamanın fıtrat için kolay olduğunu belirten Şık, Müslümanların Allah rızasına göre yaşamaları gerektiğini söyledi.

Kelime-i şehadet getiren Müslüman’ın diğer insanlardan farklı olduğunu dile getiren Şık, “Bizler, ‘La İlahe İllallah Muhammeden Rasulullah’ demekle diğer insanlardan farkımızı, dünyaya bakış tarzımızı, kısacası dünya hayatıyla ilgili her şeyimizi farklı kıldığımızı ilan etmişiz. Müslüman’ca yaşamak fıtrat için kolaydır ama hayat için çok zordur. Sadece Müslüman olarak can verin, yani hayatınızın son nefesine kadar Müslüman’ca yaşamaya devam edin. Bu gayret olmazsa insanların son nefeslerine kadar Müslüman’ca yaşamaları çok zordur.” dedi.

“Müslüman açısından yılmak ve gevşemek yok”

Müslümanlar açısından yılmak, gevşemek ve üzülmenin olmadığını ifade eden Şık, şunları söyledi: “Bazen heyecanımızı artıran, umudumuzu yitiren gelişmeler oluyor; bazen farklı farklı sıkıntılarla karşılaşıyoruz. İnsanlar kendilerine göre bir söz söylerler bize, hakaret ederler. Fiziki işkenceye dönüştürürler. Ama her halükârda bu kervan yürümüştür, yürümesini de bilmelidir. Onun için Allah, bu tür olumsuz tavırlar karşısında Müslüman’ca bir tavrın takınılması gerektiği noktasında, ‘Gevşemeyiniz, üzülmeyiniz, eğer sizler gerçekten iman etmişseniz zaten üstün olan sizsiniz.’ buyurmaktadır. Dolayısıyla, Müslüman açısından yılmak yok, Müslüman açısından gevşemek yok, Müslüman açısından üzülmek de yok.”

“Bize düşen meyve verecek imani bir olgunluğa ermektir”

İmanın bol meyve veren güzel bir ağaca benzediğini sözlerine ekleyen Şık, “Genç kardeşlerimiz şu cümlemi özellikle anlasınlar: Hayatta başarılı olmak istiyorsanız yapmak istediğinizi değil, yapılması gerekeni yapmalısınız. ‘Yaşadığımız şartlarda yapılması gereken bu mu?’ sorusunu sormamız gerek. İman güzel bir ağaca benzer ve bu güzel ağaç her mevsimde, yani hayatın her aşamasında meyve verir. Ondan dolayı bize düşen meyve verecek imani bir olgunluğa ermektir. Hiç kimsenin yamukluğu bizi yamultmamalı, hiç kimsenin densizliği bizim densiz olmamıza sebep olmamalı. Zira biz, Müslüman’ca yaşamak, Müslüman’ca Rabbimize kul olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Müftü Şık, hutbenin ardından Cuma namazını kıldırdı. (Hamza Adiyaman/M. Sıddık Bilge - İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.