banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Müftü Arvas: Yılbaşı çekilişleri kumara teşvik amaçlıdır

Miladi yılbaşına sayılı günler kala halka uyarılarda bulunan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, yılbaşına yönelik yapılan hiçbir faaliyetin İslam’da yerinin olmadığına ve İslam adabına uymadığına dikkat çekerek halkı bu tür faaliyetlerden uzak durmaya davet etti. Müftü Arvas, “Yılbaşında işlenen bütün menhiyatlar İslam’ın adap, ahlak ve kültürüyle bağdaşmaz.” dedi.

“Yılbaşına yönelik yapılan faaliyetlerin İslam’la ilgisi yok”

Yılbaşı bahanesiyle oynatılan şans oyunlarının İslam’ın haram kıldığı kumara teşvik amacı taşıdığına işaret eden Müftü Arvas, “İman ve itikat noktasında meseleye baktığımızda Mü’minlerin bu yılbaşı faaliyetleriyle alakalı yapacakları her türlü fiil eğer bilerek yapılıyorsa bu çok sıkıntılıdır. Biliyorsunuz çekilişler var. Kumarlar oynanıyor, müskirat kullanılıyor. Değişik programlar yapılıyor. Bütün bunların geneline bakıldığında hiçbirisinin imanla, itikatla ibadetimizle, ahlakımızla, kültürümüzle, örfümüzle, âdetimizle ve geleneklerimizle bir ilgisinin olmadığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu tür günahlara girilmesinin çok tehlikeli olduğunu aktaran Müftü Arvas, halka bu tür faaliyetlerden uzak durmaları tavsiyesinde bulunarak, “Kumara gelince bu da yılbaşının ürettiği bir problemli sancıdır. Bu, Mü’minlerin ve insanların kumara teşvik edilmesi anlamındadır. Hâlbuki Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde kumarın, içkinin, fal oklarının, şans oyunlarının ve tapınmak için dikilen taşların şeytanın amellerinden olduğunu ve bundan şiddetle kaçınmamız gerektiğini bizlere bildiriyor. Bundan dolayı Müslüman kardeşlerimizin bu yılbaşında oynanan menhi oyunlardan uzak durmalarını ve kumara bulaşmamalarını şans oyunlarına girmemelerini tavsiye ediyorum.” diye belirtti. (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.