banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak

Müftü Açık'tan Mevlid Kandili Mesajı

ŞANLIURFA İL MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD KANDİLİ MESAJI
12 Ocak Pazar gününü 13 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece,  alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) dünyaya gelişinin 1443’üncü yıldönümüdür.

Peygamberler halkasının sonuncusu Peygamber Efendimiz (S.A.V.) , Miladi 571 yılı Rebiulevvel ayının 12. Pazartesi gecesi sabaha karşı dünyayı şereflendirmiştir. Cehalete, zulme, haksızlığa ve ahlaksızlığa karşı çıkmıştır. İnsanlar için hayat boyu takip edilecek gayenin Allah rızasına ermek olduğunu bildirmiştir. Bu gayeye ulaşmak için hakka inanmanın, hayra yönelmenin, adaletli davranmanın, güzel huylu olmanın, yapılan her meşru işte sadece Allah rızasını gözetmenin ve O’nun Yüce sünnetine uymanın gerektiğini en gür sesiyle bütün dünyaya duyurmuştur.
Bizler de mümin olarak, O’nun gösterdiği bu yüce hak yolunu tutmalı ve kendimize Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in örnek hayatını rehber edinmeliyiz. Zira, iki cihan mutluluğuna ermenin yolu budur.
Mevlidkandiliniidrakederken, İslam dünyasının, Hz. Peygamberinrehberliğine ne kadar muhtaç olduğunu yeniden gözdengeçirmesi gerekir.

Bugün insanlık aleminin manevi problemlerinin çözüme kavuşturulması konusunda efendimizin risaletine başvurma ve O'nun rehberliğinde ilerleme konusunda daha fazla çaba sarfetmeliyiz.
, O'nun rahmet yüklü mesaj ları ve hikmet yüklü ahlaki örnekliği bütün insanlık için umut vaadetmeye devam etmektedir.
Yüce Allah’ın son peygamberine tabi olmak, sadece O’nun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir.

insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında kardeşlik bağlarının güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını dileyerek, İslam âleminin kandilini kutluyoruz.
Şanlıurfa İl Müftülüğüolarak12 Ocak Pazar günü Mevlid Kandili münasebetiyle yapılacak olan programlarımız şöyledir:
Sabah saat 10:00’da Ahmediye Camiinde Bayanlara yönelik vaaz ve mevlid programı düzenlenecektir.
Saat 12:30 ‘da Yeni Arabi Camiinde bayanlara yönelik Kuran Tilaveti Hatim ve Mevlid programı yapılacaktır.
Yatsı namazını müteakip Mevlid-I Halil (Dergah) Camiinde Hatim ve  Mevlid Programı yapılacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün din kardeşlerimizin “MevlidKandili”ni tebrik eder, bu gecenin feyiz ve bereketinden faydalanmamızı dileriz. O Yüce Peygamber’in insanlık için örnek hayatını, güzel ahlakını ve fazilet dolu adabını öğrenerek uymamızı, birlik ve beraberliğimizi daha çok pekiştirmemizi, millet ve ülke olarak maddi ve manevi belalardan korunmamızı, Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.