banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Müezzinoğlu'dan yeni anayasaya ve asgari ücret açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu mazbata alma töreninin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Bursa Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, “Her şeyden önce bu milletin beklediği güçlü özgürlükleri merkeze alan dünya ile yarışabilecek bir altyapıyı kuran anayasaya ihtiyacımız var.” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu mazbatasını aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında 1 Kasım seçimlerinde yaklaşık 45 milyon seçmenin oy kullandığını belirten Müezzinoğlu, “Bu milli iradeye sahip çıkma anlamında ki seçmenimizin duyarlılığına teşekkür ediyorum. İnşallah demokrasimizin sağlıklı geleceği adına önümüzde bu ülkeye ve bu millete huzurlu bir şekilde 4 yıl hizmet dönemi olup iktidarıyla, muhalefetiyle ülkemizin temel sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum.”şeklinde konuştu.

“Milletin beklediği güçlü bir anayasaya ihtiyacımız var”

Müezzinoğlu, “Öncelik bu milletin beklediği güçlü özgürlükleri merkeze alan dünya ile yarışabilecek bir anayasaya ihtiyacımız var. İnşallah bu anayasa, milletimizin ortak değerlerini merkeze alan, ortak beklentilerini ve ortak hayallerine hizmet eden güçlü bir anayasa olur.” ifadelerini kullandı.

İktidar partisi olarak yeni dönemde kendilerine düşen 78 milyon ülke insanının yarınlarını bugünden daha iyi yapabilmek olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Bu ülkeyi, bu milleti muasır medeniyet seviyesi üzerindeki o hedefe hızlı bir şekilde taşımak istiyoruz.” diye konuştu.

“Bir hafta 10 gün içinde asgari ücret için yol haritası kesin belirlenir”

Müezzinoğlu, “AK Parti seçim beyannamesinde biliyorsunuz asgari ücret konusu kamuoyuna deklare edildi. Sayın Başbakanımız bu anlamda gerekenleri seçim öncesinde söyledi. Seçimden sonra da dün akşam merkez karar yönetim kurulunda da bu konu gündeme geldi. Bir çalışma ekibi kuruldu, gerek işçi gerek işveren gerekse hükümet olarak birlikte ortak çalışma komisyonlarında önümüzdeki bir hafta, 10 gün içinde yol haritası kesin belirlenir. Ve yıl sonuna kadar da kamuoyuna bir deklarasyon yapılır.” dedi. (Zeki Aras –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.