banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Motorola'dan oğul Uzan'ın hesaplarına haciz

Uzan ailesinden 2002'de başlayan Telsim davasında 2.6 milyar dolar alacağını tahsil edemeyen Motorola, New York'ta açtığı davada elektronik takip izni almıştı. Google, Microsoft, Yahoo ve AOL bu karara uyarak Uzan'a ait tüm mail adreslerindeki tüm yazışmaları Motorola'ya verdi. Motorola'nın tuttuğu K2 dedektiflik şirketinin dünyanın dört bir yanında Uzan ailesi hakkında yaptığı çok geniş kapsamlı araştırma, 12 yıllık alacak-verecek kavgasında dönüm noktası oldu.Tüm yazışmaları takipteK2 dedektifleri geçen yıl önce Uzanlar'ın Ürdün'de Jordan Dubai Islamic Bank adında bir bankayı kontrol ettiğini tespit etti. Bu bankadan uluslararası bankalara gönderilen paralar dondurulup Motorola'ya aktarıldı.

Ardından Hakan Uzan'ın Boston'da özel eşyalarını sakladığı bir depo ve 2011 model Porsche Panamera otomobili tespit edildi ve el konuldu. 13 Şubat 2013'te Motorola ABD'li yargıç Jed Rakoff'a çok önemli bir kararı kabul ettirdi. Bu kararda Uzanlar adına işlem yapan kişilerin listesi yer alıyordu ve sadece Motorola ekibi ile mahkeme heyetinin görmesine izin verilen gizli listede Cem Uzan'ın ilk evliliğinden doğma oğlu Sinan Kemal Uzan'ın (27) adı da vardı.

Motorola dedektifleri, Cem Uzan'ın maillerinden baba-oğulun yazışmalarını inceleyerek Sinan'ın Uzan ailesi adına hareket ettiğini ileri sürdü.Hesaplarına haciz geldiBu gerekçeyi yerinde gören yargıç Rakoff ABD vatandaşı olan ve 2013'ten beri New York'ta yaşayan Sinan Uzan'ın Amerikan bankalarındaki tüm hesaplarının dondurulmasına karar verdi.

ABD'de Ankaa LLC adlı bir şirketin de sahibi olan Sinan Uzan'ın Bank of America'daki iki hesabı donduruldu ve haczedilerek hesapta bulunan 27 bin 823 dolar Motorola'ya aktarıldı. Ayrıca internet alışverişlerinde kullandığı Paypal hesabı da askıya alındı.‘Baba neler oluyor?'Bu duruma anlam veremeyen Sinan, babasına bir mail göndererek kendisine yardımcı olunmasını istedi. Ancak Uzanlar mail trafiğinin halen Motorola dedektifleri tarafından izlendiğinden haberdar değildi.

Davanın halka açık dosyaları arasına giren bu yazışmalarda Sinan'ın babasına hesabının dondurulması ile ilgili belgeleri forward ettiği, oğluyla yazışmalarını İngilizce yapan Cem Uzan'ın da "Seni bu kargaşadan kurtarmak için elimden geleni yapacağım" diye cevap yazdıktan sonra uzun yıllardır kendisiyle birlikte çalışan Emin Şirin'e mail atarak oğlu için bir avukat bulunması talimatı verdiği görüldü. Şirin ABD'den Dan Tan isimli bir kişiye gönderdiği mailde, ‘Avukatlık ücretinin Cem Uzan tarafından ödendiğinin kesinlikle belli olmaması' uyarısı yapması dikkat çekti.

Kaynak: Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.