banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Molla Muhammed Ozhan vefat etti


Ceylanpınar’da ikamet eden kanat önderlerinden, Molla Muhammed Ozhan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

1950 yılında Batman’ın Gercüş ilçesinde doğan Molla Muhammed, yaklaşık olarak 40 yıl önce âlim ve tarikat şeyhi olan babası Şeyh Abdullah ile beraber Ceylanpınar’a bağlı Yeşiltepe (Abes) köyüne yerleşmiş ve o günden sonra Ceylanpınar’da yaşamını sürdürmüştü.

Ceylanpınar’da yıllarca saat tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Molla Muhammed, halk arasında Melle Muhammed Saatçi olarak tanınıyordu.

Babasından küçük yaşlardan itibaren ilmi dersler alan Molla Muhammed, Sarf, Nahiv,  Akaid, Kelam, Tefsir, Hadis, Fıkıh ve geleneksel tıp alanlarında derin bir ilim sahibiydi.

Kimya, Metalorji çalışmaları üzerine çalışmalar da yapan Molla Muhammed, kendi evinde küçük bir de laboratuvar kurmuştu.

Astronomi ölçümleri yaptığı da bilinen Molla Muhammed’in yanında birçok el yazması eser de vardı.

Babasından kalma Üstad Bedüzzaman’ın el yazması nüshalarının da yanında bulunduğu Molla Muhammed, 12 Eylül döneminde İslami tebliğinden dolayı tutuklanmıştı.

Molla Muhammed, ilçe halkının arasında meydana gelen sorunların çözümünde her zaman için arabulucu olmuş, birçok kan davası ve halk arasında çıkan tartışma ve anlaşmazlıkların sulhla sonuçlanmasına vesile olmuştu. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.