banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

Mobilite Şanlıurfa ulaşım zirvesi başlıyor

Şanlıurfa, birçok ülkeden ulaşım alanında uzman 250 kişinin katılımı ile 20-22 Kasım tarihleri arasında Ulaşım Zirvesine ev sahipliği yapacak. 

Düzenlenecek olan zirveye; Arap Kentler Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmed al Subih, D8 Genel Sekreteri Dato Ku Jaafar Ku Shaari, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, UCLG-MEWA Eş Başkanı Mohamed Saadie, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve birçok ülkenin ulaşımdan sorumlu bürokratları ile ülkemizden birçok üst düzey bürokratın katılımı bekleniyor.

20 Kasım saat 09.30’da başlayacak olan zirvenin 1. Günü 1. Oturumu saat 11.15’de Wald Showcase gurubunun Marka Şehirlerde Kentsel Mobilitenin Önemini anlatan sunumları ile devam edecek. Saat 13.30’da ise başlayacak olan 2. Oturumda Ulaşım Master planları konuları masaya yatırılacak. Ardından saat 14.45’de Wald Showcase oturumu Focus Gurubu tartışma programı ve son olarak saat 17.00’de UCLG-MEWA Kentsel Mobilite Komitesi İdari oturum ile 1. Gün programı tamamlanacak.

Zirvenin 2. Günü olan 21 Kasım Çarşamba gününde ise; saat 09.00’da başlayacak olan 1. Oturum Akıllı Ulaşım programı saat 10.45’de 2. Oturum olan Ulaşım Finansman, Yönetim ve İşletme konuları ile devam edecek. Saat 13.30’da Çevre Dostu Ulaşım konusunun ardından 15.30’da Orta Doğu Bölgesi Şehirlerinde Ulaşım Konusundaki En İyi Uygulamalar ödül töreni ile Şanlıurfa Ulaşım Zirvesi tamamlanmış olacak. 

Zirvenin son günü olan 22 Kasım’da ise, Kentsel Mobilite Şanlıurfa Zirvesine katılan uluslararası misafirler teknik gezi kapsamında Şanlıurfa’nın tarihi yerlerini göreceklerdir. Yine aynı gün Şanlıurfa yerelindeki STK’lar, ilgili ve sorumlu kurum ve kuruluşlarımızdan uzmanların katılacağı “Şanlıurfa’nın Ulaşım Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” gerçekleştirilecektir. Bu çalıştay ile Şanlıurfa ulaşımını birçok boyutu ile masaya yatırılacak, sorun ve çözümleri detaylı istişareler gerçekleştirilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.