banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Miting yapmak isteyen HDP'liler Üniversiteye alınmadı

Bingöl Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Üniversite sınırları içerisinde seçim propagandası yapmanın yasak olduğu gerekçesiyle HDP’lilerin miting yapmak istemeleri nedeniyle, Üniversiteye girişlerine  izin verilmediği ifade edildi.

Açıklamada, “21 Ekim Çarşamba günü BÜÖDER, kendi web sitesinde 22 Ekim günü saat 12.00’de HDP Milletvekillerinin, merkez kantinin önünde öğrencilerle miting düzenleyeceği bilgisi yer aldı. HDP yetkililerinden üniversite yetkililerine birebir başvuru olmadığı için bu duyuruya istinaden partinin ilgili kişilerine ulaşılmış ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 26.08.2015 tarihli 1548 sayılı kararına istinaden, ‘Üniversitelerin açık ve kapalı alanlarında seçim propagandası ve seçim toplantısı yapılamaz’ yazısı kendilerine okundu. Bunun üzerine mitingi iptal ettiklerini söylediler. Ancak 22 Ekim Perşembe günü aldığımız ihbarla HDP Milletvekili adaylarının 20-25 kişilik bir ekiple üniversiteye gelmek üzere olduğunu gördük. Bir grup öğrenci de merkezi kantin önünde toplanıp mitinge hazırlık yapmışlardı. Megafonla konuşmak için hazırlık dahi yapılmıştı. Üniversite yönetimi olarak, diğer partilerin taleplerine de YSK’nın ilgili maddesine istinaden izin vermemiştik. Gelen HDP heyetine, ilgili yazıyı tekrar okuduk. Yüksek Seçim Kurulu’nun bu yazısına istinaden bu mitingi yapamayacaklarını söyleyerek uyarıda bulunduk. Ancak ısrar edilince emniyet güçleri devreye girdi. Üniversite yönetimini ziyaret etmelerinde herhangi bir sakıncanın olmayacağını, ancak miting yapmanın, seçim propagandası yapmanın yasak olduğunu söyleyerek girişlerine izin verilmemiştir. Seçim yasaklarının da başladığı aynı günde, böyle bir miting düzenleme isteği manidardır” denildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.