banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

MİT'in TIR'larını durduran albay görevden alındı

2013 Ağustos döneminde Adana'da göreve başlayan Çokay, Ankara'da Jandarma Okullar Komutanlığı emrine verildi. Özkan Çokay'ın yerine Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ünsal Bulut atandı.
İçinde ‘silah ve mühimmat' olduğu iddia edilen 3 TIR ihbarını değerlendiren Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'ncu maddesi ile yetkili savcı Aziz Takçı'nın talimatıyla inceleme başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu, Ceyhan gişelerinde TIR'lar durduruldu. MİT'in kontrolünde olduğu belirtilen TIR'larda arama yapılıp, içindeki "malzemelere" ilişkin tutanak tutuldu. Bu sırada basın mensuplarının görüntü alması engellendi. Bazı gazetecilerin malzemelerine el konuldu. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve bazı MİT görevlilerinin devreye girmesiyle TIR'ların yoluna devam etmesi sağlandı.
Gelişmeler sonrası Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine, TMK ile görevli Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, TIR'larda arama yapan Savcı Aziz Takçı ile ‘mühimmat' yüklü olduğu iddia edilen 2 otobüse yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Sırlı da görevden alındı. Hatay'daki TIR'larda arama yapmak isteyen TMK 10'uncu maddesiyle yetkili savcı Özcan Şişman ise Mersin'e tayin edildi. 3 Şubat 2014 itibariyle İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'ın Ankara'ya atanması ‘yer değiştirme' sürecinin son halkası oldu. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ise 31 Ocak Cuma günü yaptığı yazılı açıklama ile TIR'ları ihbar edenler ile ilgili ‘casusluk soruşturması' başlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.