banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Misafirini duygulandırıp ağlatan şehir

Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa Belediyesinin düzenlediği “2.Kalite Şöleni”  etkinlikleri kapsamında bilgilendirme kapsamında ‘Önce Kalite’ isimli oyunu sahneye koyan tiyatro oyun yazarı ve yönetmeni Ufuk Ersoy, izlenimlerini anlattığı “Şıllık” başlıklı yazısında Urfa’yı öve öve bitiremedi. Ordudaki bir yerel gazete kaleme aldığı Urfa ile ilgili yazısında Şanlıurfa’dan büyülendiği ve duygulanıp ağladığını bile yazdı.

Ersoy, memleketin her yanının ayrı güzel olduğunu ancak Urfa’nın bir başka güzel olduğunu dile getirdiği yazısında katıldığı sıra gecesindeki ağlayıp gözyaşını sildiği anı şöyle anlatıyor;”Konuk olduğumuz sıra gecesinde türküler söylenmeye devam ediliyor.

Söyleyen sanatçının sesi çok yanık.  Söylediği güzel Türkülerden mi bilmem, duygulanıyorum. Gözlerim yaşarıyor,  kimse görmeden siliyorum. Lakin dokunsalar hüngür hüngür ağlayacağım. Neden bilmem”

 

Urfa’da bulunduğu süre içerisinde diyalog kurduğu Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya hayranlığını anlatan Ersoy, “ Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, soyadı gibi babacan,  samimi,  içten ve çok başarılı bir belediye başkanı…30 Mart 2009 seçimlerinde bağımsız aday olarak girdiği belediye başkanlığı seçimlerini her şeye rağmen kazanma başarısını elde etmiş.  Lakin yakından tanıyınca neden kazandığını anlayabiliyorsunuz.”diyor

 

Şanlıurfa’nın turizmden ekmek yemekte kararlı olduğunu fark ettiğini aktaran

tiyatro oyun yazarı ve yönetmeni Ufuk Ersoy:“Yollar harika. Ulaşım çok kolay. Havaalanına azımsanmayacak kadar uçaklar inip kalkıyor. Ve en önemlisi Urfa’nın nasıl ileri gideceğini,   nasıl kalkınacağını,   halk ne yapmalı ki kazanabilir sorusunun cevabı çoktan anlaşılmış.” İfadelerini de kullandığı yazısında Urfa’da her şeyin olduğunu ve “ Un,  şeker,   su tamam.

Şanlıurfalı helva yapıyor bu günlerde.”diyor

Yazısının başlığına çektiği “Şıllık” tatlısı ile alakalı kendisine ikram edilmesini şöyle dile getiriyor tiyatro oyun yazarı ve yönetmeni Ufuk Ersoy:  “ Ağbi şıllık istermisiniz.  Öyle hoştur ki;  parmaklarınızı yersiniz vallaha. Birbirimize baktık.   Lakin türkü söylenmeye devam ediyordu. Birazdan önümüze tadı olağanüstü güzel Urfa yöresine ait bir tatlı olan  “Şıllık”  geldi.  Genç çok haklıymış,   parmaklarımızı yedik resmen”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.