banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Misafir öğrencilerden akran ziyareti


Türkçe Olimpiyatları İl etkinliklerine katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen öğrenciler, GAP Arena Stadyumundaki gösterinin ardından sabah kahvaltısı için OSM Ortadoğu Hastanesine geldi. 20 farklı ülkeden 50 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen ziyaret boyunca hasta yakınları ve hastane çalışanları öğrencilerle birlikte fotoğraf çekinmek için sıraya girdi.

Kahvaltının ardından Konferans salonuna geçen öğrencilere hitap eden Başhekim İbrahim Halil Baysal, fedakar Anadolu insanının gayretleri ile yeni bir dünya kurulduğunu belirterek öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. Daha sonra söz alan GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Süngü, kendisinin de Gürcistan’daki Türk okulunun kurucuları arasında yer aldığını hatırlattı. Süngünün, bu okuldan gelen Giorgi’nin de misafir grup arasında yer aldığını söylemesi salondan büyük alkış aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hasan Kaplan da, stadyumda yapılan gösteriden çok etkilendiğini söyleyerek öğrencileri kutladı. Konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenlere, üzerinde Balıklıgöl resmi bulunan plaketler takdim edildi.

Toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından bazı öğrenciler hasta ziyareti yapmak istediğini belirtince Gürcistan, Kenya, Mali ve Filandiya’dan gelen öğrenciler hastanede sünnet olan Şanlıurfalı Muhammed Nur Gümüşçü’nün adasına giderek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Farklı renkteki çocukları karşısında görünce şaşıran Şanlıurfalı Muhamed Nur Gümüşçü de: Ben sizi akşam televizyondan izlemiştim. Çok güzeldi. ” cevabını verdi. Öğrencilerin boynuna sarılan Muhammmed Nur Gümüş’ün annesi de: Yanımda hiçbir şey yok ama ben size bu tesbihi hediye edeyim” diyerek sürekli çektiği tespihini Filipinlerden gelen öğrenciye hediye etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.