banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, Mina'da yaşanan izdiham nedeniyle 769 kişinin hayatını kaybettiğini, 934 kişinin yaralandığını belirtirken İran’da yayın yapan El Alem televizyonu ise geçen hafta Mekke'de yaşanan izdiham faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 173 olduğunu ileri sürmüştü.

Mina'da meydana gelen ve yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin de yaralandığı faciasıyla ilgili çarpıcı bir iddia da ortaya koyulmuş, izdihama Suudi Arabistan Kralı Salman'ın oğlu Prens Muhammed bin Salman'ın neden olduğu belirtilmişti.

Mina'da şeytan taşlama sırasında çıkan izdihamla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi GİK üyesi Fesih Bozan, Mina’da yaşanan faciada ihmallerin olduğunu söyledi.

Elim Kaza ve izdihamda yaşamını yitiren hacılara rahmet dileyerek sözlerine başlayan Bozan, “Öncelikle Hac farizasını yerine getirmek niyetiyle Hac’a giden, hem vinç kazası hem de Mina’daki izdihamdan dolayı hayatını kaybeden hacı adaylarına Allah‘tan rahmet diliyor ve ümmetin başı sağ olsun diyoruz.” dedi.

Kaza ve izdihamda ihlallerin olduğunu belirten Bozan, “Burada görüldüğü kadarıyla bir ihmal var, yönetimdeki ihlaller vardır. Vincin düşmesi nasıl oldu. Bunun düşmemesi için ne gibi tedbirler alınmıştı. Bunların araştırması gerekir. İzdiham yaşanmasının sebebi, haberlere yansıdığı kadarıyla bir pensin orayı ziyaret ettiği ve 350 civarında korumayla beraber oraya gitmesiyle meydana gelmiş. Oradaki akışı değiştirmiş ve ciddi bir izdihama sebep olmuştur. Suudi Arabistan’ın burada büyük bir ihmalinin olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda kusuru olan, yanlışı, ihmali olan bütün idarecilerin cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz.” diye konuştu. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.