banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Mimarlardan CBS konferansı

Mimar ve Mühendisler Gurubu Batman İl Temsilciliği “Yerbilimlerinde CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) Uygulamaları; Duyarlılık Haritalarının Yapımı” konulu konferans düzenledi.

MMG Batman İl Temsilciliği tarafından Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleşen konferansta Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Özdemir, “Yerbilimlerinde CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) Uygulamaları; Duyarlılık Haritalarının Yapımı” konusu sunum yaptı.

Konferansa, TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda Mimar ve Mühendisin katılımı ile gerçekleşti. Programda Prof. Dr. Özdemir, Coğrafi Bilgi Sistemleri uygulamalarının mahiyetini, önemini, insan hayatını her anlamda kolaylaştıran bir araç olduğunu bildirdi. Konferansta CBS'nin analiz yapmayı kolaylaştıran bir bilgi sistemi olduğu, Haritacılık, çevre, savunma, tarım, jeoloji, madencilik, meteoroloji, şehir planlaması, arazi kullanımı ve belediyecilik hizmetleri gibi birçok alanda kullanıldığı örnekleriyle anlatıldı.

Prof. Dr. Özdemir “CBS ile toplanan verilerin sürekli olarak güncellenebildiğini, toplanan verilerin sayısal veri olarak kaydedilip, görsel verilere dönüştürülebildiğini ve bunun kolaylıkla kullanıcılara ulaşabildiğini, CBS'nin sahip olduğu üstünlükler nedeni ile olayların tanımlanmasında, geleceğin planlanmasında kamu kuruluşları ile özel sektörün kullandığı bir sistem olduğunu, ayrıca verilerin depolanması, yönetilmesi ve bütünleştirilmesi ile karar vermeyi kolaylaştırdığını örneklerle belirtti.

Konferans MMG Batman İl Temsilcisi Murat Altun’un teşekkür konuşması ve Dekan Prof. Dr. Adnan Özdemir’e teşekkür plaketi takdimi ile son buldu. (İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.