banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfa'daki gözaltı sayısı kaçtır?

15 Temmuz’daki ABD destekli darbe girişiminin ardından Şanlıurfa’da paralel yapıya yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 216 kişinin hâlâ gözaltında olduğu belirtildi.

15 Temmuz’daki ABD destekli darbe girişiminin ardından paralel yapıya yönelik operasyonlar devam ediyor. Şanlıurfa’da paralel yapıya yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 216 kişinin hâlâ gözaltında olduğu belirtildi.

Operasyonların devam ettiği ilde en fazla gözaltında olan sayısının yaşandığı kurumların başında geldiği belirtilen Tugay Komutanlığından içerisinde çeşitli rütbelerde komutanların da bulunduğu 65 askerin gözaltında olduğu ifade edildi.

Gözaltı sayısının çokluğuyla dikkat çeken bir diğer kurumlardan Harran Üniversitesinde ise içerisinde birçok akademisyen ve doktorun bulunduğu 52 kişinin gözaltında olduğu belirtiliyor. Operasyonların diğer bir adresi de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumları oldu. Bu kurumlarda şu ana kadar 31 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Operasyonların hâlâ devam ettiği ilde gözaltına alınanların sayısı ve çalıştıkları kurumların isimleri şöyle: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar 31, Sosyal Sigortalar Kurumu 7, Devlet Su İşleri 10, Harran Üniversitesi 52, Aile Sosyal Politikalar, İŞ KUR 1, Valilik 2, Defterdarlık 4, Vergi Dairesi 17, Kültür varlıkları 2, Ceza İnfaz Kurumu 4, Mal Müdürlüğü 1, Tugay Komutanlığı 65, Orman ve Su İşleri 1, Emniyet Müdürlüğü 1, Gıda, Tarım ve Hayvancılık 10, Avukatlar 5

Bu kapsamda operasyonların devam ettiği belirtildi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.