banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Midyat'ta Mekke'nin Fethi kutlandı

Mekke-i Mükerreme'nin Fethinin 1385'nci  yıldönümü münasebetiyle Midyat merkez Hacı Kasım Altunkaya camisinde düzenlenen program  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yatsı namazını müteakiben başlayan ve sunuculuğunu eğitimci Zeyni Bedir’in yaptığı programa çeşitli STK temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar iştirak etti.

Program’ın açılış konuşmasını yapan Mih-Der Başkanı Hıdır Atasal katılımcılara teşekkür ederek, ”Bize bu kutlu fethi kutlamayı nasip eden Allah’a şükürler olsun. Elimizden geldiğince gönül fetihleri yapmalıyız. Bunu yapmak için Hakk’a hizmet esastır. Yaptıkları hizmetlerden dolayı gönüllerde taht kuran arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Peygamberimiz Mekke-i Mükerreme’yi fetihten önce gönülleri fethetmişti. O rahmet Peygamberiydi ve kimseye zulmetmedi. Rabbim bizlere de gönülleri fethetmeyi nasip eylesin” dedi.

Daha sonra sözü, Programa konuşmacı olarak katılan eski Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Rıdvan Çakır  aldı.

Çakır, yaptığı konuşmada ,”Hz.İsa’nın  doğum yıldönümü bahane edilerek  İslam dışı davranışların sergilendiği yılbaşı kutlamalarına alternatif bir program için, değerli kardeşlerimizle araya geldik. Allah hepinizden razı olsun. Bu tür etkinlikleri yapmak Ümmet-i Muhammed olmamızın gereğidir. Birbirimize karşı gönül bağı ile bağlanmalı ve kardeşlik esaslarını gözetmeliyiz.” dedi

Konuşmasında  Efendimiz ve ashabının sırf Lailaheillallah  Muhammed Resulullah dedikleri için Mekke’den Medine’ye hicret etmeye mecbur bırakıldıklarını vurgulayan  Çakır, ”Fethin müjdesi yenilgi olarak görülen Hudeybiye antlaşmasından sonra Fetih süresinde verildi. Daha sonra Mekke müşrikleri antlaşma aleyhlerine dönünce, antlaşmanın kaldırılmasını istemişlerdir. Bu ise Allah-u Teala’nın müjdelediği fethin başlangıcı olmuş ve Müminlere olan yardımı kendini göstermiştir. Her fethin bir fatihi bir de fettahı vardır. Allah dilemediği sürece hiçbir fetih gerçekleşmez. Bizler de hakkıyla bir teslimiyet gösterirsek ve Mümin vasfımızı korursak, Allah hem gönülleri hem de şehirleri fethetmeyi nasip edecektir. Resülune bir örümcek ile yardım eden Allah,  salih ve mümin kullarına da yardım edecektir. Bir yerde gönüller bir olursa, gönüller İslam’la birbirine bağlanırsa  orada fetih gerçekleşmiştir.  Allah bizlere fetihlerden ders çıkarmayı ve  gönül fetihlerini yapmayı nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Program Gülistan Derneği İlahi Grubunun seslendirdiği ezgi ve ilahilerle devam etti. 
 
Mehmet Şefik Evsen’in  yaptığı dua ile sona eren programın sonunda, katılımcılar birbirleriyle musafaha ederek geceyi tebrik ettiler.  (Süleyman Tunç – İLKHA)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.