banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Midyat'ta Kurban Bayramı bereketi

Bir kaç  gün öncesine kadar bomboş olan çarşı-pazar, bayrama sayılı  günler  kala bereketiyle gelen Kurban Bayramının  yoğunluğu yaşanıyor. Bu yoğunluğun sebeplerinden biri de özellikle Nusaybin, Dargeçit ve İdil gibi çevre  ilçelerde  bayram tezgâhlarının kurulamaması nedeniyle halkın bu ilçelere nazaran daha sakin olan  Midyat'a gelip alış-veriş  yapmaları yoğunluğa sebep olurken, ödeme sıkıntısı çeken esnafın da yüzünü güldürüyor.

Manavından terzisine, berberinden giyimcisine, ayakkabıcısından tuhafiyecisine tüm esnaf bu durumdan memnun kalarak Kurban Bayramı bereketiyle geldi ifadelerinde bulundular.

Bu yoğunluk hakkında konuşan yaşlı bir amca :

“Eski bayramlara göre çok kalabalık olmasa da diğer ilçelere göre Midyat yine iyi gibi duruyor. Esnaf dükkânını açıp tezgâhını kurabiliyor. İstiyoruz ki artık olaylar son bulsun, halkımız rahat bir şekilde bayram alışverişini yapsın, artık kan  akmasın barış olsun. Huzur içinde bir bayram geçirelim. Kim barışı tesis ederse, Allah ondan razı olsun diyeceğiz.”

Bir yıldır Midyat’ta  terzilik  yaptığını belirten ve ismini vermek istemeyen Suriyeli bir vatandaş duygularını şöyle dile getirdi:

“Biz fakirlikten değil, zulümden kaçıp buraya geldik. Buruk bir bayram geçiriyoruz. Artık bu savaşlar son bulsun. Kimse bu durumdan kârlı çıkmaz. Siyasi ihtiraslar yüzünden, komple bir halk mağdur ediliyor. Kurban Bayramı’nın bu durumun sona ermesine vesile olmasını diliyoruz.”  
Midyat’ta Giyimciler çarşısı diye bilinen 2.caddede, gündüz vakti sıcak havaya rağmen  halkın bayram alışverişinde bulundukları görülürken, çeşitli bayram şekerleri tezgahlarda  yerini aldı. 

Bayram hareketliliğinin arefe gününe kadar  devam etmesi bekleniyor. (Süleyman Tunç- İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.