banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye

Midyat'ta Açıköğretim sınavları yapıldı

Kar yağışı nedeniyle birçok ilde ertelenen Açıköğretim sınavlarının birinci gün oturumları Midyat'ta olumsuz hava şartlarına rağmen 19 merkezde ve cezaevinde yapıldı.

Sabah oturumu Saat 10.00’da başlayıp 12.30 biten sınavın, 2’inci oturumu ise saat 14.00’te başlayıp 16.30’da sona erdi. Yarın da aynı saatlerde 2 oturum şeklinde yapılacak sınavların ilk dönemi böylece bitmiş olacak.

Öte yandan Dargeçit, Nusaybin ve Savur ilçelerindeki öğrenciler de Midyat'ta sınava girdiler.
Yüzde 70 katılımın olduğu ilk gün sınavına yolların kapalı olması nedeniyle bazı öğrenciler sınava yetişmezken bazısı ise hiç gelemedi.

Sınavla ilgili bir  açıklama yapan Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, İlçede Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınavlarının olumsuz hava şartlarına rağmen yapıldığını belirtti.

“Telafi sınavları gerçekleştireceğiz”

Sınava giremeyenler için telafi sınav yapılacağını dile getiren Altay, “İlçemizde 2-3 Ocak tarihlerinde 19 merkezde yapılacak olan 1’inci dönem Açık Öğretim Lisesi sınavları için toplam 4 oturumda bin 535 öğretmen görev yapacak ve 12 bin 268 öğrencimiz de sınava girecek. Şu an ilk oturumu yapılan sınavımıza katılan öğrenci sayımız yüzde 70 civarındadır. Olumsuz hava şartları nedeniyle geç kalıp sınava giremeyen ve gelemeyen bazı öğrencilerimiz de oldu. Bu öğrencilerimiz için ileri bir tarihte yapılacak olan telafi sınavına katılabilmeleri için bize dilekçe yazmaları gerekir. Biz de bu dilekçeleri Milli Eğitim Bakanlığı’na göndereceğiz. Gerekli değerlendirmelerden sonra telafi sınavlarını gerçekleştireceğiz. Tüm öğrencilerimize sınavlarda başarılar diliyorum” dedi. (Süleyman Tunç –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.