banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez başkanlık yapacağı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı saat 14.00'te Çankaya Köşk'ünde gerçekleştirilecek.

Toplantıda, Çözüm Sürecinde gelinen aşama ve son günlerde artan saldırıların kapsamlı olarak ele alınacağı belirtiliyor.

Çözüm Süreci'nin yanı sıra Suriye'deki son gelişmeler, Kobani'deki son durum ve Peşmergenin Kobani'ye geçişinin ele alınmasının beklendiği toplantıda paralel devlet iddialarıyla gündeme getirilen Gülen cemaatinin faaliyetlerinin masaya yatırılacağı belirtiliyor.

Kırmızı Kitap olarak bilinen Milli Güvenli Siyaset Belgesinin (MGSB) değiştirilmesi ve paralel yapı ile mücadelenin bu kapsama alınması için çalışma yapılması bekleniyor.

Öte yandan Recep Tayyip Erdoğan ilk defa cumhurbaşkanı sıfatıyla başkanlık edeceği toplantıya Ahmet Davutoğlu da ilk defa başbakan sıfatıyla katılacak.

Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ilk kez MGK toplantısına katılacak.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.