banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Mezarlıklar çamurdan kurtarıldı
Daire müdürleriyle birlikte 6 mezarlıkta gelinen noktayı yerinde inceleyen Fakıbaba, 6 mezarlığın 6’sının da çamursuz, tertemiz pırıl pırıl olduğunu söyledi. Eskiden mezarlıklarda dolaşıldığında her tarafın çamur içinde olduğunu hatırlatan Fakıbaba, şehrin temiz olduğu kadar mezarlıkların da şuan çok temiz bir görünüme kavuştuğunu vurguladı.
MEZARLIKLARA 700 DÖNÜMDEN FAZLA BAZALT TAŞI DÖŞENDİ
Şehir merkezindeki mezarlıklarda 700 dönümden fazla bazalt taşı döşenip, temizliklerinin yapıldığını ve ışıklandırıldığını söyleyen Fakıbaba,  Ağaçların bakımının yanı sıra mezarlık içindeki su probleminin ortadan kaldırıldığını ifade etti.
Mezarlıkların tabanın daha önce çamur olduğunu, kışın özelikle bir cenaze, bir ziyaret olduğunda insanların çamurda kaldığını anlatan Fakıbaba,”Şuan öyle bir şey söz konusu değil. Şimdi hem cenaze döneminde hem ziyaretlerinde mezarlıklarımızdan ayakları çamur olmadan girip çıkıyorlar. Vatandaşların cenazelerini kolay bir şekilde defini için mezarlıklarımızda her şeyi yapmış bulunmaktayız. Mezarlık içerisinde çeşmelerin sayısını artırdık. Buraları, şehrimize  yakışan mezarlıklara dönüştürdük.”dedi
ÖLÜSÜNE SAHİP ÇIKMAYAN DİRİSİNE DE SAHİP ÇIKMAZ
2004 yılında göreve geldiklerinde mezarlıkların durumu ile şimdiki durumunu bambaşka olduğunu dile getiren Fakıbaba şöyle konuştu:”Geriye dönüp bakıyorum 2004 yılında biz göreve geldiğimizde bu mezarlık neydi şimdi neydir. Yani geçmişine önem vermeyen ölüsüne sahip çıkmayan hiçbir zaman geleceğine ve dirisine sahip çıkamaz. Sadece Bediüzaman değil bütün mezarlıklarımız tertemiz, pırıl pırıl oldu. Şimdi mezarlıklarımızda çamur yok.6 Mezarlığın 6’sının da tertemiz. Zaten şehre baktığınız da şehir de öyle.Allaha çok şükür yağmurlu günlerde çamur denen bir şey kalmadı şehrimizde.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.