banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Mevlevihane Çarşısı'nda Kura Çekimi Yapıldı

Şanlıurfa Belediyesi, Mevlevihane Çarşısı’nda restorasyon çalışması tamamlanan 7 işyerinden ikisini Mikro Kredi ve El Sanatları Merkezi’ne verirken 5 işyerini de kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarının derneklerine kura çekimi ile tahsis etti.

     Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ’ın katıldığı kura çekimi törenin ardından Mevlevihane Çarşısı’nda kura çekiminde 5 işyeri Bakırcılık, Telkari(Kuyumcular), Keçecilik, Kürkçülük ve Ağaç Oymacılığı Derneklerine çıktı.

     Şanlıurfa Belediyesi, Mevlevihane Çarşısı’ndaki(Eski Kasap Pazarı) 7 işyerinde Urfa’da kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarını canlandırmayı ve kent turizmine farklı bir ivme kazandırmayı amaçlıyor.

     Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin Urfa kültürüne özgü birbirinden güzel Bakırcılık, Telkari(Kuyumcular), Keçecilik, Kürkçülük ve Ağaç Oymacılığı ürünü bulmasını kolaylaştıracak iş yerlerinin kentin tanıtımına da büyük katkı sunacağı bildirildi.

      Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa’da yöresel sanatlarının yaşatılması ve canlandırılması adına ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini söyledi.

    Projenin Urfa turizmine farklı bir ivme kazandıracağını belirten Ağaç Oymacılığı Ustası Fikret Ergin projede emeği geçenlere teşekkür etti.

     Ergin, yıllar içersinde kaybolmaya yüz tutmuş el emeğine dayalı zanaatkârlığın yaşatılması adına bu tahsisleri çok önemsediklerini ifade etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.