banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Meslek Yüksekokulu'ndan kan bağışı

Hayat Kurtarır parolasıyla kan toplayan Kızılay’ının bu seferki durağı Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Artuklu Meslek Yüksekokulu ve Kızıltepe Meslek Yüksekokulu oldu.

Kan verenlerin başında Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ceylan oldu. Öte yandan müdür yardımcıları, idareciler ve öğretim üyeleri de yurttaşlık görevi olarak kan bağışında bulundular.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Ceylan, kan bağışı ile ilgili herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Ceylan, “Felaket, kaza, doğum, hastalık gibi çok zor zamanlarda ihtiyaç duyulan kanın; normal zamanlarda tedarik edilmesi için herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Kan ihtiyacı insani bir durumdur. Zengin-fakir, yaşlı-genç, kadın-erkek herkese lazım olabilir. Zor durumda olan kişilerin yardımına koşmak büyük bir erdemdir, toplumsal bir görevdir. Mardin Meslek Yüksek Okulu, idarecileri, akademik ve idari personeli ve öğrencileriyle sosyal sorumluluğun bilincinde olan bir kurumdur. Kan vermek can kurtardığı gibi, bağışta bulunan kişinin sağlığı için de çok faydalıdır. Bu nedenle kan verebilecek herkesi kan vermeye davet ediyoruz.” dedi.

Kan bağışında bulunan öğrenciler ise kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek yaşadıkları huzuru dile getirdiler.

Kızılay ekibi ise 40 ünite kan topladıklarını açıklayarak bunun azımsanmayacak bir başarı olduğunu belirtti. Diyarbakır Kızılay Bölge Kan Bağış Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Baran Duymaz ise başta Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Ceylan şahsında idarecilere, akademik personele ve öğrencilere teşekkür ettiklerini söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.