banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Mescid-i Aksa Medresesi yardım bekliyor

Mescid-i Aksa Cami Eğitim ve Kültür Derneği (MESACİD-DER) tarafından Mardin merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi’nde temeli atılan Mescid-i Aksa Medresesi’nin inşaatına maddi sıkıntılar nedeniyle ara verildi.

MESACİD-DER Başkanı Nezir Çelik, "MESACİD DER genel olarak din eğitimi alanında ve bu alanda görülen eksiklikleri gidermek, sürdürülen çalışmalara katkı yapmak üzere kendini yenilemiştir. İşte bu hedef ile çıktığımız bu yolda, özellikle bölgemizde medreseler halkımızın dini-ahlaki ve sosyal olarak yanında olması hasebiyle medrese kurumlarımız halkımızın teveccühünü kazanmış önemli dini eğitim-öğretim alanları olarak hep kendinden söz etmiştir. Artuklu ilçemizde medrese eksikliğini hissettiğimizden dolayı bu gerekliliği his ettik. Bu konuda öncelikle halkımızın duasını ve yardımlarını bekliyoruz.” dedi.

20 Aralık 2014’te temeli atılan medrese hakkında bilgi veren MESACİD DER Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Ersan ise medresenin tamamlanması durumunda 5 kattan oluşacağını söyledi. Hedeflerinin cami merkezli bir hayatın inşasını sağlamaya yönelik olduğunu dile getiren Ersan sözlerini şöyle sürdürdü; “Medresemizin temelini attık ancak şuan madde sıkıntılar nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Kur’an ve Sünnet ışığında âlimlerin yetişeceği medrese için hayırseverler başta olmak üzere tüm halkımızdan yardım bekliyoruz. Yardım yapmak isteyen kardeşlerimiz derneğimiz adına Ziyaret Bankası Yenişehir Şubesi’nde açtığımız 2208-69893401-5001 nolu hesabına yatırabilir veya 0533 663 65 70 - 0530 567 76 96 telefonlardan bize ulaşabilirler.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.