banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Mescid-i Aksa için artık harekete geçilmelidir

Siyonist İsrail askerlerinin Mescidi-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanı ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gaziantep Şube Başkanı, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef almasının dünyanın sessizliğinden kaynaklandığına dikkat çektiler.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına İslam dünyasının sessiz kalmaması gerektiğini belirten Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, “Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların son bulması ve kuşatmanın kaldırılması için artık harekete geçilmelidir.”dedi.

“Müslümanlar Filistin’i hiçbir zaman gündemlerinden çıkarmamalıdır”

Müslümanların Filistin’e ve Mescid-i Aksa’ya sadece saldırı olduğunda değil Mescid-i Aksa özgür oluncaya kadar sahip çıkması gerektiğini belirten Erat, “Müslümanlar Filistin’i hiçbir zaman gündemlerinden çıkarmamalıdır. Bizler belki gündemimizden çıkarıyoruz, fakat unutmayalım ki, Siyonist İsrail hiçbir zaman Mescid-i Aksa’yı gündeminden çıkarmıyor. Her defasında bir şeyleri bahane ederek askerleriyle ilk kıblemiz olan Mescidi Aksa’ya saldırıyor.” ifadelerini kullandı.

‘Terör rejimi İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırılar karşısında sessiz kalmak zulmü onaylamaktır.’diyen Erat, “İsrail’in saldırılarına seyirci kalmak Mescid-i Aksa’yı Siyonizm’e teslim etmektir. Büyük şeytan ABD’ye teslim etmektir. Artık İslam ümmeti somut adımlar atmalıdır. Türkiye hükümetinin de artık Müslüman kamu oyununu tatmin edecek adımlar atmalıdır.”

Artık kınamaktan vazgeçmeliyiz

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan ise, İsrail’in Mescidi Aksaya yönelik saldırılarına dünya kamuoyunun sessiz kalmasını eleştirdi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı çirkin saldırılarına tepki gösteren ve İslam dünyasının bu saldırılara sessiz kalmasını eleştiren Arslan, “İsrail’in saldırılarına İslam dünyasının ve dünya kamuoyunun her defasında tepki vermemekle beraber sessiz kalıyor. Müslümanlar ise ancak yıllardır kınamaktan başka bir şey yapmıyor. Bizler artık israili kınamaktan bıktık. İslam dünyasında bir sessizlik var. İslam dünyası liderlerinde bir sessizlik var. Artık kınamaktan vazgeçmeliyiz. Daha somut adımlar atarak İslam liderlerini harekete geçirmeliyiz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.