banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mersavilerden AK Partiye tepki

Mersavlar Ak partiye tepkili

         24. dönem milletvekili genel seçimleri için AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday listesinin açıklamasının ardından listeyi yanlış bulan mersavi aşiretinden sert tepki geldi.

 

        Şanlıurfa’nın en büyük ve köklü aşiretlerinden olan MERSAVİ aşireti mensupları listeye tepkili olduklarını belirttiler. Listenin yanlış ve Urfa halkını temsil edecek bir şekilde olmadığını savundular...

 

          Aşiret mensuplarından, Diyanet-Sen eski başkanı ‘Şıh Müslüm Azizoğlu’ şunları söyledi: “Biz Mersavi aşireti olarak urfa’nın en büyük ve köklü aşiretiyiz. Bizim tamamına yakını merkeze bağlı 32 köy ve şehirde olmak üzere otuz bine yakın seçmen potansiyelimiz mevcuttur. Biz Mersavi aşireti olarak feodaliteden uzak, mütevazi bir hayat yaşayan şehirli bir aileyiz. Hiçbir zaman kabalığa, taşkınlığa ve zorbalığa asla ve asla prim vermemişiz. Geçit vermemişiz. Daima sağduyuya önem vermiş, memleket ve millet menfaati ne gerektiriyorsa onu yapmışız” dedi.

 

         “Merkez ve merkeze bağlı köylerde ikamet eden 30 bine yakın seçmen kitlesi bulunan bir ailenin siyaset arenasında kendilerini temsil edecek bir adaylarının, milletvekillerinin olması en büyük hakkıdır.”

“Bu münasebetle; bizim mersavi ailesinden aday olan çok kaliteli, şahsiyetli ve bakanlık yapabilecek adaylarımızın AK Parti listesine girememesi; bizi derinden üzmüştür. Mersavi mensubu olarak bu durumu esefle karşılamış ve adeta hayal kırıklığına uğramıştır ki, daha üzücü olanı da; tabiri caizse Urfa ya ithal bakan olarak başka bir ilden bir bakan birinci sıraya koyulmuştur.”

         “Sayın başbakan ve kurmayları adeta Urfa ile alay edercesine, bu kadar şahsiyetli ve kariyerli aday adayları içerisinden kucaklayıcı ve genelleyici bir liste çıkaramamıştır.”

         “Üzülerek ifade ediyorum ki; büyük bir oy kitlesine sahip olan biz Mersavi aşiretine mensup bir ailesi olarak oyumuzu AK Partiye verme-me kararı aldık” dedi.”

 

          Bildiğiniz gibi mersav aşiretinden 6 kişi Ak partiye adaylık için müracaat etmişti.

 

www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.