banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mersavi ve Atmanlar arasındaki kan davası barışla sonuçlandı VİDEO

 

Şanlıurfa Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Doktor Feridun Öncel ve Dernek Yönetim Kurulu Üyelerinin yoğun girişimleri ile Şanlıurfa’da bir husumet daha kan davasına dönüştürülmeden barışla sonuçlandı.

Atmanlar Aşiretine Mensup Türkmen Ailesi ile Mersavi Aşiretlerine mensup Altun Aileleri arasında 6 ay önce Memduh Altun’un yaşamını yitirmesi ile başlayan husumet kan davasına dönüştürülmeden gerçekleşen barış yemeği ile sona erdi.

Türkmen ve Altun Aileleri arasındaki husumetin sona ermesine Milletvekili Halil Özcan, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Doktor Feridun Öncel, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı Esat Akgöl ile Fevzi Karataş’ın öncülük ettikleri öğrenildi.

Organize Sanayi Sitesine gerçekleşen barış törenine Milletvekili Halil Özcan, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Doktor Feridun Öncel, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı Esat Akgöl, Belediye Başkan Yardımcısı Habip Aslan, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, Chp Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncel, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Ekinci ile Atmanlar ve Mersavi Aşiretlerine mensup çok sayıda kişi katıldı.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı barış yemeğinde konuşan Milletvekili Halil Özcan, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Doktor Feridun Öncel ile Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı Esat Akgöl yaptıkları konuşmalarda barışın önemini dile getirerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Haber-Kamera Müslüm Alkış /kanalurfa

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.