banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Mermer Jandarma Karakoluna bombalı saldırı:3 asker hayatını kaybeti, hayatını kaybeden askerlerin isimleri..

Diyarbakır-Lice Karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakoluna bombalı saldırı düzenlendi.  

Saldırıda 3 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

 Diyarbakır-Lice Karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakoluna bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker hayatını kaybederken ikisi ağır 19 asker ve 2 de sivilin yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre saldırı saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Bomba yüklü araçla yapılan saldırıda nizamiyede olan askerlerden 3’ü hayatını kaybetti.

Patlamanın şiddetiyle karakol içerisindeki askerlerden ikisinin ağır olmak üzere 19’unun yaralandığı belirtildi.

Ayrıca patlamanın etkisiyle köy kahvehanesinde bulunan 2 sivilin de yaralandığı öğrenildi.

Saldırıda yaralanan askerler hastaneye kaldırılırken, olay yerine çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi sevk edildi.

Alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle basın mensupları karakola yanaştırılmıyor. Kamyonet ile gerçekleşen saldırıda aracın sürücüsünün de öldüğü bildirildi.

Patlamanın şiddetiyle Diyarbakır- Lice Karayolu trafiğe kapanırken olay yerine karayolları ekiplerinin de geldiği görüldü.

HAYATINI KAYBEDEN ASKERLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden askerlerin isimleri belli oldu

Diyarbakır-Lice Karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakoluna düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 3 askerin isimleri belli oldu.

Hayatını kaybeden askerlerin isimleri belli oldu
Diyarbakır-Lice Karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakoluna bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker hayatını kaybederken 2’si ağır 19 asker ve 2 sivil yaralandı.

Edinilen bilgilere göre; saldırı saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Bomba yüklü araçla karakola saldırı yapıldığı sırada nizamiyede bulunan J.Astsb. Halil Türkoğlu, J.Astsb. Mustafa Gökçeli ve J.Uzm.Çvş. Mehmet Döner hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden askerlerden 2’sinin geçici görev ile Mermer Jandarma Karakoluna gönderildiği belirtildi.

Patlamanın şiddetiyle karakol içerisindeki askerlerden ise 2’si ağır olmak üzere 19 askerin yaralandığı, karakol çevresinde bulunan 2 sivilin de yaralandığı öğrenildi. Saldırıda yaralanan askerler, Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı.

Saldırı meydana gelen patlama çevre köylerden de hissedildi. Karakolun karşısında yer alan Toprak Mahsulleri Ofisi ile 50 metre karakolun aşağısında bulunan bir petrolde patlamadan zarar gördü.

Hatırlanacağı üzere aynı karakolun askerlerinin bulunduğu otobüse yola yerleştirilen patlayıcı ile bir saldırı düzenlemiş, saldırıda 8 asker hayatını kaybetmişti. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.