banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Merkeze 40 kilometre uzaklıktaki köyde sağlık ocağı yok

Diyarbakır’a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Xatuni (Sağkulak) köyü sakinleri, köylerinde sağlık ocağı olmadığını ve çok mağdur edildiklerini ifade ederek, sorunlarının giderilmesi talebinde bulundu.

Sağlık ocağının olmamasının köyün başlıca sorunları arasında yer aldığını dile getiren Mehmet Yoldaş, “Bir hasta olduğunda hastamızı Diyarbakır’a ya da Pirinçlik köyüne götürmek zorunda kalıyoruz. Pirinçlik Sağlık Ocağı ise bize 20 kilometre uzaklıktadır. Köyümüzde sağlık ocağı olsaydı bu kadar yol uzağa gitmezdik. Kaymakam köyümüzü ziyaret ettiğinde muhtarımız sağlık ocağı talebimizi dile getirdi. Köyümüze sağlık ocağı yapılacaktı ama halen yapılmadı. Şimdi acil bir hastamız olsa biz hastamızı nereye götüreceğiz?” dedi.

“Köyde sağlık adına hiçbir şey yok”

Köyün sağlık konusunda mağdur olduğunu belirten Mehmet Ali Göngür, “Sağlık ile ilgili bir sorunumuz olduğunda buradan Diyarbakır’a gitmek zorundayız. En basiti bir iğne enjekte etmek için buradan Diyarbakır’a gitmek zorundayız. Köyde sağlık adına hiçbir şey yok. Geçenlerde kardeşim kriz geçirdi biz buradan Diyarbakır Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesine götürmek zorunda kaldık. Allah korusun 35 kilometre yol gidebilecek zamanımız olmasaydı ne olacaktı?” ifadelerini kullandı.

“Köyümüze sağlık ocağı istiyoruz”

Köylerine sağlık ocağı talebinde bulunan Mushap Salamboğa da, “Acil bir durum olduğunda Pirinçlik köyüne gidiyoruz. Burada sağlık ocağı olsaydı iyi olurdu. Hastamız olduğunda buradan gidip hastayı götürmekte zorlanıyoruz. Yetkililer sesimize kulak versin. Köyümüze sağlık ocağı istiyoruz.” dedi.

Bir başka köy sakini Veysi Akın ise acil hastaları olduğunda ne yapacaklarını bilemediklerini, kendi imkânları ile hastalarını hastaneye yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.