banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

Merkez İlçeden engellilere ziyaret-VİDEO
Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı İlhami Günbeği, Teşkilat Başkanı Mustafa Ağar, Halk İşler Başkanı Feridun Ekemen, Sosyal İşler Komisyonu’ndan Hülya Gül ve partililerden oluşan heyet, Engelliler Haftası nedeniyle Bedensel Engelliler Derneği ile Zihinsel Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Engelliler Haftası’nı kutlayan Merkez İlçe Teşkilatı, engellilerin sorunlarını dinleyerek sorunlarının çözümü için çalışmalar başlatacaklarını belirtti.

Ziyaretlerle ilgili düşüncelerini aktaran AK Parti Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı İlhamı Günbeği, “Engellilerin yılda sadece bir kez hatırlanmaması gerekiyor. Onlara acıyarak yardım edemeyiz. Kardeşlerimizin istihdamı ve sorunları ile ilgili çalışmalar yalpalı ve bu çalışmaları kısa sürede tamamlayarak sorunları bitirmemiz gerekiyor. Hepimizin engelliler adayı olduğumuzu unutmamamız gerektiğini bir kez daha burada gördük. Arkadaşlarımızdan sorunlarını dinledik. Sorunlarında çözüm anlamında yardımcı olma sözü verdik” dedi.

Yapılan ziyaretten memnuniyet duyan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedih Satoğlu ise, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içersinde engellilerimizin engelli sorunlarını tartışıldığı ve bir daha hatırlatıldığı 10 - 15 mayıs sakatlar haftası nedeniyle Şanlıurfa Merkez İlçe Teşkilatımızın heyeti bizleri ziyaret ederek onurlandırmıştır. Gerçekten çok sevinçliyiz bugün Şanlıurfa'da cuma günü itibari ile 7800'ün üzerinde evde bakım maaşı alan ailelerimiz vardır. Ayrıca 4800'ün üzerinde 2022'de faydalanan yine engelli ailelerimiz var. Bu ailelerimizin gerçekten bu alınan katkılar sayesinde çocuklarımızı dilendiricilik, cinsel istismar duygusal sömürücülük aracı olarak kullanmakta alıkoymuştur. Buna gerçekten çok seviniyoruz. AK Parti Merkez İlçe Teşkilatının bizleri ziyaret etmesi Engellilere bakış açısını ne kadar olumlu olduğunu ortaya koymaktadır. Yine Merkez İlçe Teşkilatımızın bugüne kadar nasıl engelliler arasında herhangi bir ayırımcılık yapmadan tüm engellilere nasıl kucak açmışlar ve bunların içersinde dezavantaj grup olarak zihinsel engellilerimizi aralarına almışlarsa, bugünden sonrada aynı hareketi kendilerinden bekliyor ve aynı hareketi gösterecekleri nede inanıyoruz. Burada tekrardan Şanlıurfa AK Parti Merkez İlçe yönetime ve teşkilatına bizleri ziyaret ettikleri için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapışık de, Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatı’na teşekkür ederek; “Merkez yönetimi başkanlarıyla birlikte bizleri yalnız bırakmadılar. Yalnızca Engelliler Haftası değil de, diğer günlerde de Merkez İlçe Yönetimi bizim yanımızdadır. Şuana kadar hiçbir mülki amirimiz olsun, partililer olsun, dernekler olsun, hiçbirisi bizleri ziyarette bulunmadılar. Bizler tabi ki bununla ilgili biraz kırgınız ama şuan AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı bizleri ziyaret etti. Ondan dolayı kırgınlığımız bir nebze olsa atmışız. Burada Merkez ilçe yönetimine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Merkez İlçe heyeti, daha sonra engellilere çiçek hediye ederek, hatıra fotoğrafı çekindi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.